De obicei antibioticul este dat sa trateze o problema de sanatate, o infectie. El nu trebuie luat profilactic in sensul iau acum sa fiu protejat in caz de orice pentru ca abuzul determina rezistenta la antibiotice. Dar ideea e ca da, daca iei anumite bacterii nasoale si esti sub tratament cu antibiotic, o sa te ajute
Nuu, ma refeream strict in timpul tratamentului.
Nu s nebun sa-l iau ca pe ceai?
Fara semnele intrebari, eu pusesem un emoji de ras, dar na TPU )
Poate tu nu, dar daca as avea 50 bani de fiecare data cand aud pe cineva ca i-a dat antibiotic (luat fara reteta, nu stiu cum) copilului doar pentru ca a facut putina febra, as putea sa-mi cumpar un iphone
Esti mereu protejat de bacterii, virusi si alte microorganisme de sistemul tau imunitar. Antibioticele sunt prescrise doar atunci cand sistemul tau imunitar are nevoie de o mana de ajutor.
Antibioticul,, distruge’’ bacteriile care patrund in corp in momentul tratamentului, alea din exterior sunt tefere si nevatamate
Sunt si bacterii rezistente la antibiotic sau care dezvolta rezistenta pe parcurs, de asta nu trebuie sa abuzam de antibiotice. Plus ca distrug si,, bacteriile bune’’ din flora intestinala, uneori facand mai mult rau.