Du-te fa-ti un consult ORL, fiindca se pare ca ai ori o rinita cronica, ori o sinuzita. Continuind sa pui picaturi nazale, iti vei atrofia mucoasa nazala si vei ramane fara miros.Multa sanatate!
Am fost si eu in situatia ta - dar nu ajunsesem chiar la 4 luni. Adevarat, cand se infunda rau nasul, fara ele nu poti sta.
Usuca mucoasa, si cateodata intretine inflamatia asa ca nasul infundat persista.
Nu poti sa te rupi brusc de el, dar poti sa incerci sa faci ce am facut eu: pe cat se poate, iti administrezi pufuri din ce in ce mai rar. Adica - rabzi putin, te intorci si tu noaptea de pe o parte pe alta, ziua eviti sa dai (banuiesc ca dai si de mai multe ori pe zi). Cu rabdare, incearca sa ajungi la 1 puf pe zi. Apoi 1 puf la doua zile. Redu doza treptat - o sa te chinui un pic, dar o sa merite - pentru ca data viitoare cand racesti o sa se infunde mai putin si nu vei mai simti nevoia sa dai cu Olinth. Si pe cat se poate, evita sa te expui la frig si la microbi. Nu o sa te poti proteja 100%, dar cu putina atentie vei evita situatiile acestea.
Eu deja nu am mai folosit Olinth de 1 an, dar mai am inca sticluta in sertarul de la noptiera. Iti urez mult succes si multa rabdare!
Du.te la farmacie, cumpara.ti creion nazal asa se numeste este f ieftin, 15 mii si tine.l mereu la tine cand ai nevoie foloseste.l,apoi fa inhalatii,adica,fierbe apa,pune cateva picaturi de ulei de menta sau eucalipt(de la plafar) acopera.ti capul cu un prosop si inhaleaza,la inceput o sa.ti fie greu, dar apoi o sa te simti usurat cand o sa tii se desfunde bine narile, plus ca te scapa de raceala.Stai cam 15 minute deasupra vasului acoperit cu prosopul pe cap. Dupa ce faci inhalatia te acoperi pe cap si frunte cu un alt prosop uscat si.l tii asa cam o jumate de ora pana te mai racoresti. Sper ca ai inteles? Bafta!
1. Mergi la doctor!
2. Mergi la farmacie si vorbeste cu cineva de acolo, personalul din farmacii poate prescrie tratamente la anumite "probleme".
3. Ce ai tu, suna a sinuzita sau ceva similar, iti recomand "Augmentin 875mg". Spre deosebire de ce ai luat pana acum(ameliorau efectul), ar trebui sa vindece boala(cauza). Insanatosire grabnica
Glumind...dormi pe burta!
serios...mergi la medic...
in momentul de fata stiu ce simti ca acum si eu sunt racita