| iLoveBrackets a întrebat:

Heeeei!
Deci,peste două săptămâni îmi voi pune aparat dentar. Puteți să îmi dați niște sfaturi să aleg culoarea la brackets și să îmi spuneți mai multe despre un aparat.
Mulțumesc! Dau Fundiță!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| PeFuga a răspuns:

Buna!

Pentru bracketi nu ai variante coloristice prea multe si cu siguranta despre asta ai discutat si cu ortodontul atunci cand s-a ales tipul de aparat pe care îl vei purta pentru ca in functie de fizionomia lui depinde si pretul (metalic, ceramic sau safir).
Poti alege in schimb culoara elasticelor folosite. Pentru început, pana te obisnuiesti, poti incerca ceva apropiat de culoarea bracketului (gri sau argintiu pentru aparat metalic de exemplu). Cu timpul o sa încerci si alte culori mai indraznete.
Cat despre tratamentul ortodontic... Te poti astepta la o durere de dinti câteva zile dupa aplicarea lui si dupa fiecare activare. Nu e nimic insuportabil si poate sa treacă daca iei un nurofen sa altceva pentru durere. Trebuie sa ai mare grija la ce mănânci (sa eviti alimente dure sau lipicioase) si sa te speli pe dinti cu mult simt de răspundere pentru ca risti sa faci carii daca rămâne mâncare in jurul bracketului daca nu speli bine.
Orice ti se pare anormal sau te deranjează anunta medicul. Bracketii se pot desprinde, sarmele te pot intepa, dar sunt lucruri care se pot rezolva. Oricum, efortul o sa merite! Mult succes!