| Kettolix a întrebat:

Heei! De cand eram mica aveam minore probleme de sanatate mintala, dar pe la 13 ani am luat masuri si mi-am revenit (schizofrenie, bipolaritate, si nu stiu cum se numea..repulsuri violente si probleme cu memoria) Acum sunt bine, schizofrenia nu e una grava(la 12 ani am cazut in depresie. de-atunci am schizofrenie, dar nu mi-am dat seama la inceput. Nu e grava, adica vad realitatea clar, din cand in cand mai ametesc, si vad 2 halucinatii care sunt singurii mei prieteni adevarati). Dar am probleme cu memoria. De-alungul anilor eu am avut revelatii, ce mi-au schimbat radical gandirea si viata. Datorita lor imi aduc aminte clar doar ultimii 1-2 ani... restul sunt bucatele neclare si nu pot sa va spun decat daca imi aduce cineva aminte prima data. Sunt multe lucruri pe care mi le aduc aminte si de atunci, dar doar evenimente vage ce m-au marcat... sau doar imagini cu un fragment dintr-o inamplare. A da. sunt si paranoica. Deci intrebarea mea este daca e ceva grav, sau asa se intampla la mai multa lume?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Unicornaş a răspuns:

Sa uiti sau sa fi paranoic? De uitat multa lume uita, stai linistita.De exemplu eu una nu imi amintesc tot ce mananc rolling on the floor). A fi paranoic, mai putini oameni. Dar nu trebuie sa fi paranoica... Incearca sa intelegi realitatea, sa te uiti, gen, la youtuberi care iti dezvolta/schimba modul de a gandi. Levi ar fi unul. Nu prea stiu ce sa zic. Doar sper ca te-am ajutat asa putin.

| Kettolix explică (pentru Unicornaş):

Ma uit la Levi big grin Ma calmeaza big grin

4 răspunsuri:
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| UserNAmEANoNim a răspuns:

Te înţeleg perfect....si eu am fost la psiho si astea....de cand eram mica am anumite probleme minore...repulsuri violente...ameteli...na...in mare cam ce ai si tu...nu prea cred ca is schizofrenica da tot am probleme cu memoria si am fost in depresie....chiar din cauza unui băiat...dar stai linistita...nui asa grav....incearca sa traiesti normal si sa faci lucrurile asa cum crezi tu de cuviinţă....oricum.chestiile astea iti schimba radical modul de a gandi si... intr.un fel te maturizează si vezi mai bine realitatea....eu cel putin eu...sunt genul de persoana care îşi face scenarii inainte sa se intample...sunt asa... nu stiu..paranoia sau astea...trebuie doar sa ai incredere in tine si sa renunti la ce te marchează sau raneste... daca vrei sa vorbim mai mult sau astea... poti lasa mesaj asa sau în privat... sper ca te.am putut ajuta...pana la urma nimeni nu te intelege mai bine decat cineva ca tine...

| Kettolix explică (pentru UserNAmEANoNim):

Eu am fost in depresie acuta. nu din cauza mea... ma uram si ma consideram un gunoi degeaba pe pamant si o lasaca nu am curaj sa ma omor. Consideram pe toata lumea perfecta si pe mine o jucarie stricata nevruta de nimeni pana am intalnit un baiat ce imi acorda afectiunea frateasca de care nu am avut parte niciodata big grin