| geoconda a întrebat:

Heei. Revin cu aceasta confuzie din nou. V-am mai spus de mama mea pe care o doare capul îngrozitor de tare. Zi de zi, minut de minut. De vreo 3 zile zace în pat. Doar doarme. Înțeleg ce aia un om bolnav. Medicii spun ca analizele sunt bune. Deci, nu i-au dat vreo boala sau ceva(Doamne fereste) Dar pe ea tot o doare. Ia pastile cu pumnul, degeaba. Ce sa facă? Poate știți voi, poate v-ati confruntat unii dintre voi cu asa ceva. Mie îmi e groaza când o vad asa. Are numai 40 de ani. Țin sa menționez că ea e singura de 15 ani. S-a despărțit de tatăl meu, pe care nu l-am cunoscut și nu si-a mai refăcut viata. O poate afecta chestia asta? Serviciu nu are. Pleca în străinătate. E casnica acum. Nu mai poate pleca din cauza durerii de cap. Chiar dacă nu ii spun, o iubesc foarte mult! Nu știu ce m-as face fără ea.
Credeți că stresul e de vina?
Faptul că nu își mai vede viata? Gen, fără servici, fără soț.
Trăim de pe urma bunicilor la care și locuim pentru ca au avut suflet bun. Dar după ce ei nu vor mai fi, cine știe câte zile o sa facem foamea probabil. Sper sa se întâmple asta cand o sa am eu 30 de ani, nu 15, ca să am eu serviciu și sa o întrețin. Poate spuneți că e leneșă, și se preface. Nu e așa! Ea înainte muncea foarte mult. Pe ea o doare capul înainte și de despărțirea de tatăl meu. Adică, de mica, de pe la 18 ani...
Doctorii spun ca nu are nimic.
A încercat sa facă terapie, ceva de genul asta, la un psiholog prin online, degeaba.
Eu m-am mai gândit la ceva, deși poate pare stupid. E născuta pe 25 decembrie, odată cu Iisus. Oare cei născuți pe aceasta data trebuie sa sufere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
49 răspunsuri:
| geoconda explică (pentru anonim_4396):

Nu înțelegi ca problema asta o are de mai bine de 20 de ani. Crezi ca nu am fost?! Analizele au ieșit bune. Ia pastile, diverse. Cred ca a încercat toate modelele

| geoconda explică (pentru Zuzu1991):

Păi la cine să urlu? Cui sa ii spun?
Mama ta ce avea? Simptome. Sau ce făcea zilnic?
Îmi pare rău!

| geoconda explică (pentru AliGab):

Am fost peste tot. Toți ii spun ca nu are nimic. I au spus sa poarte ochelari ca poate de aia o doare. De 3 ani ii poarta și tot o doare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru geoconda):

Atunci poate fi depresie clinica!

Simptomele depresiei severe sunt :

Depresia clinică sau depresia majoră este o tulburare afectivă caracterizată de cel puțin două săptămâni de dispoziție scăzută prezentă în majoritatea situațiilor. Adesea este însoțită de stimă de sine scăzută, pierderea interesului pentru activități plăcute în mod normal, energie redusă și durere emoțională fără o cauză clară.
Depresia majoră afectează semnificativ familia și relațiile personale ale persoanei, viața de serviciu sau școlară, obiceiurile de somn și alimentație și sănătatea generală. Impactul acesteia asupra funcționării și stării de bine este comparat cu cel al altor condiții medicale cronice, precum diabetul.

O persoană care are un episod depresiv major are de obicei o dispoziție foarte scăzută, care pătrunde în toate aspectele vieții și o incapacitate de a experimenta plăcerea în activități de care se bucura anterior. Persoanele depresive pot fi preocupate cu sau medita la gânduri și simțiri de inutilitate, regret sau vinovăție inadecvată, neajutorare și ură de sine. În cazuri severe, persoanele depresive pot avea simptome de psihoză. Printre aceste simptome sunt delirurile sau, mai rar, halucinațiile, de obicei neplăcute. Alte simptome ale depresiei sunt slaba concentrare și ținere de minte (în special la cei cu trăsături melancolice sau psihotice), retragerea din activitățile și situațiile sociale, dorință sexuală scăzută, iritabilitate, și gânduri la moarte sau sinucidere. Insomnia este obișnuită printre persoanele care suferă de depresie. În cazuri tipice, o persoană se scoală foarte devreme și nu poate adormi din nou. Hipersomnia sau dormitul prea mult, poate de asemenea avea loc. Unele antidepresive pot de asemenea cauza insomnie din cauza efectului lor stimulator

O persoană depresivă poate raporta mai multe simptome fizice precum oboseală, dureri de cap sau probleme digestive; indispozițiile fizice sunt cea mai obișnuită problemă manifestată în țările în curs de dezvoltare, potrivit criteriilor pentru depresie ale Organizației Mondiale a Sănătății. Apetitul adesea descrește, rezultând pierderi în greutate, deși din când în când apetitul este crescut, iar greutatea crește. Familia și prietenii pot observa că comportamentul persoanei este fie agitat și fie letargic. Persoanele depresive mai vârstnice pot avea simptome cu început recent, precum uitarea și o mai observabilă încetinire a mișcărilor. Depresia adesea coexistă alături de tulburări fizice obișnuite între vârstnici, precum accidentul vascular cerebral, alte boli cardiovasculare, boala Parkinson și bronhopneumopatia obstructivă cronică.

Depresia este o tulburare afectivă care nu are o singură cauză. Modelul biopsihosocial propune ideea că factorii biologici, psihologici și sociali joacă toți un rol în cauzarea depresiei.
Modelul diateză-stres⁠ specifică că depresia apare atunci când o vulnerabilitate preexistentă sau o diateză⁠ este activată de evenimente stresante din viață. Vulnerabilitatea preexistentă poate sa fie genetică, implicând o interacțiune dintre natură și dezvoltare⁠, sau schematică, rezultând din viziunile despre lume învățate în copilărie.

Alți factori care pot determina apariția depresiei sunt prezența unor situații de viață sau evenimente care au un impact negativ important în viața unei persoane. De exemplu decesul unei persoane dragi, pierderi sau probleme financiare, divorțul, pierderea locului de muncă, lipsa unui cerc social.

Depresia poate fi de asemenea o stare secundară a unei condiții medicale cronice sau terminale, precum HIV/SIDA sau astmul, iar în acest caz poate fi etichetată drept „depresie secundară". Nu se știe dacă bolile care stau la bază induc depresia prin efectul asupra calității vieții, printr-un set de cauze împărtășite (precum degenerarea ganglionului bazal în cazul bolii Parkinson sau dereglarea imunității în cazul astmului).
Depresia poate fi de asemenea iatrogenică (rezultatul încercărilor de îngrijire a sănătății), precum este depresia indusă de substanțe. Terapii asociate cu depresia sunt interferonii, beta-blocanții, isotretinoina, contraceptivele, agenții cardiaci, anticonvulsivele, medicamentele antimigrenă, antipsihoticele și agenții hormonali precum agonistul hormonului eliberator de gonadotropină. Abuzul de droguri la vârstă fragedă este de asemenea asociat cu riscul de dezvoltare a depresiei mai târziu în viață.
Depresia care apare ca urmare a gravidității este numită depresie postpartum și este considerată rezultatul schimbărilor hormonale asociate cu sarcina. Tulburarea afectivă sezonieră, un tip de depresie asociat cu schimbările sezoniere ce țin de lumina soarelui, este considerată a fi urmare a micșorării nivelului de luminozitate venită de la soare.

Sanatate multă mamei tale ii doresc.

| Violleta2022 a răspuns (pentru geoconda):

Pai nu-i bolnava decat psihic (depresie), odata ce medicii au confirmat ca nu mai este bolnava fizic.
Are mare nevoei sa iasa afara, zilnic, sa munceasca, sa faca ceva util in loc sa stea degeaba in pat si sa se gandeaca ca moare, cand de fapt s-a vindecat si acum doar isi face singura rau, printr-un comportamnet tota inadecvat.

| geoconda explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc,dar nu are asa ceva
Asa cum scrie și acolo pe.o perioada de doua săptămâni. nu. Ea are asta de 15 ani+ pe.fiecare zi.
Mulțumim, sănătate și tie

| geoconda explică (pentru Violleta2022):

Ei, nu se gândește ca moare. Seara o apuca mai rău durerea
Face treaba prin curte, da. Mai șterge geamuri, spala vase, da cu matura. Face curat, fiindcă nu are cine sa le facă. Dar si dacă le as face eu, ea ce ar mai face?!
Zic că, sa stai toată ziua acasă nu e benefic. Eu luni încep școală și recunosc ca m-am cam plictisit 3 luni acasă. Darmite ea de 15 ani...
Dar cu durerea asta nu poate pleca niciunde...

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Am zis, am zis ca a făcut. A făcut de toate și nu are nimic...

| geoconda explică (pentru anonim_4396):

O doare tot capul. Nu e din cauza unei lovituri. O doare peste tot.

| geoconda explică (pentru anonim_4396):

A făcut RMN, a făcut de toate și nu are nimic.

| geoconda explică (pentru Anuskaa):

Eh, doar nu si-o da gaura. Nici nu vrea sa audă, Doamnehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.

O fi având o migrenă cauzată de depresie?

https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/migrena

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru geoconda):

Pai de 15 ani da. Durează uneori toată viata depresia dacă e netratata.
Si eu ma confrunt de 17 ani cu asa ceva.
Unele depresii sunt imposibil de vindecat dacă nu le-ai tratat la timp.

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Dar la psihiatrie a fost?! Ca ai zis de de toate doar de psihiatru nu, poate are o depresie, o anxietate, si durerea aia de cap e somatizare, mi se pare ca ti-am mai zis, de multe ori anxietatea si depresie, sau una din ele, poate da si simptome fizice, simulari de boli fizice de juri ca ai ceva.

De ex te doare inima dar tu nu ai nimic real, si odata anxietatea sau depresia ori una din ele rezolvata dispare si durerea de inima.

Du-te cu ea la psihiatru, ziceti problema, spune ca fizic n-are nimic dupa toate analizele, sa-i dea ceva de anxietate, depresie ceva, asta e ultima sansa.
Eu sunt sigur ca are ceva anxietate pe acolo, si daca nu simte in mod direct, poate avea si se manifesta asa.

Nu la psiholog, la medic.
Fa asta, alta sansa nu ai, daca te duci ai sanse fie si 15 %, daca nu te duci, ai sanse 0, ce alegi?

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Psihiatrie online, 2 sau 3 ședințe. Fizic nu a fost. Da, poate pastile de stres... sa ia. Deși, cred ca a luat și de alea... sad

| Emma30555 a răspuns:

Dacă o are de 20 de ani înseamnă că o să îi treacă, poate sunt perioade în care are mai multe migrene și altele în care nu are. E posibil sa fie totuși o depresie. E destul de greu sa ți dai seama ce are în om dacă spui ca medicii au spus ca nu are nimic

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Pai consultatie si sa-i dea medicamente. Psihiatria presupune dat de pastile, a facut poate psihoterapie online.
Nu cred ca a luat pastile de anxietate sau depresie, ca altfel nu mai era asa cred, oricum e ultima solutie.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Am întrebat o și a zis ca ia și de alea de anxietate. Pastile,, sa o facă sa se simtă mai bine. Și atunci, ce sa mai facă?!?!

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Nu stiu ce sa mai faca daca ia deja de anxietate si nu i-a mers cu ele, de cand ia?