Înainte să întrebi pe TPU, ai făcut un consult specializat? Eu zic că nu există o anumită problemă, ci așa ești tu. Am întâlnit zeci de persoane care se trezesc greu, și sunt obosite după ce se trezesc.
Lucrul in schimburi e aiurea... Totusi ar trebui sa faci un control medical de laborator al sangelui. Un EKG nu ar fi nici el rau! Numai bine!
Incearca sa nu te mai culci devreme. Stiu ca este tentant la schimbul 1, lucrez in 3 schimburi, dar nu faci decat sa iti dereglezi ciclul de somn, pe care trebuie sa il reglezi din weekend la diferentele de schimburi. Pare ca ai un ciclu de somn de 8 ore asa ca culca-te cu 8 ore inainte de ora la care trebuie sa te trezesti.
Camera in care dormi trebuie aerisita mereu deoarece unul din motivele petru care ne simtim foarte obositi dupa un ciclu de somn complet este lipsa oxigenului in timpul somnului iar unele persoane se pot opri din respirat foarte frecvent in timpul somnului datorita unor afectiuni.
Alarmele se pot bugui si sa nu sune. M-am trezit de multe ori inaitea alarmei si nu a sunat la timpul la care era setata, cu toate ca era activata si telefonul nu era pe silentios asa ca iti recomand un ceas de camera cu alarma.
Ține de efortul depus și de aportul de calorii arse. Pentru efort mare trebuie pauză de revenire mare. Pentru efort mic, dar cu oboseală mare, trebuie un control medical. Fiți cerebrali, ce naiba!