anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! A facut cineva detartraj? Pentru ca saptamana viitoare am programat unul si este pentru prima oara.
As vrea sa stiu daca doare in timp ce il fac si dupa si daca trebuie sa folosesc anumite produse dupa ce se termina detartrajul, gen o pasta de dinti speciala, apa de gura etc.
As dori răspunsuri de la cei care au trecut prin asa ceva.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Durerea este responsabilă de cit de mult tartru ai pe dinti, si da in general doare, după ce te detartreaza daca ai paradontoză atunci medicul i ti va spune sa te speli pe dinti cu paradontax, si sa clătesti cu apă de gură, eu am facut si fac mereu detartraj, se face la fiecare 6 luni detartrajul. După detartraj vei avea o sensibilitate crescută a dintilor, si vei simtii o usoara durere a dintilor la consumul de alimente sau bauturi reci sau fierbinti. Esti fată sau băiat? Ce varsta ai?

| AleexisViol3t a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Sunt fata, am 15 ani

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AleexisViol3t):

Mersi pentru fundă succes la detartraj.

| AleexisViol3t a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Multumesc

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de medic. Eu prefer injectia inainte sa inceapa procedura, ca uneori este dureroasa.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu doar dar te mai pisca din cand in cand pe la gingii, depinde cat de mult tartru ai

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

@ am uitat sa amintesc faptul ca bicarbonatul este fantastic de scump si prezinta marele risc de a avea dintii albi si stralucitori.winking laughing

| m1dn1gh7 a răspuns:

Da, eu, ieri. Nu mi-a spus dentista nimic despre vreun produs special pe care sa-l folosesc.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Adevarul este ca : este foarte greu sa folosesti o data pe saptamana bicarbonatul de sodiu ( alimentar ), in locul banalei paste de dinti. Si se vinde doar bu reteta de la bucatarul sef de la Hilton.winking laughing

| Pintilie_Deyu_1997 a răspuns:

NU te doare!