| infinitemoment a întrebat:

Hei, aceasta este o intrebare destinata fetelor, stiti voi!
Am 13 ani(fac 14 in septembrie) si mi-a venit ciclul in iulie 2013.

Alaltaieri seara am observat niste mici pete rozalii, nu rosii, ci roz foarte deschis. Ieri am avut la fel, doar ca s-au accentuat si au devenit rosii ca in prima zi de menstruatie(cand sa fie observata, deci nu a fost abundenta deloc). Azi s-a repetat chestia, doar ca acum mi s-a cam oprit si nu curge aproape deloc.

Mentionez ca aceasta ar fi cam a 6-a oara cand mi-ar veni ciclul.

Deci, ce am avut? Am vreo infectie sau se poate manifesta si asa menstruatia?
Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată happy

NU ai nici o infecţie şi este NORMAL să se întâmple asta, în special în PRIMUL an de CM!

Nici măcar faptul că ai avut doar vreo 6 menstre în decursul unui an NU este deosebit.
În general, primele 5 ( sau chiar mai multe ) menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia chiar 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Toate cele bune.

1 răspuns:
| Rozamfira a răspuns:

Menstruatiile sunt neregulate in primii ani, dar pentru un raspuns mai concret, consulta un medic ginecolog. Bafta!