anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, am 13 ani, iar analizele iar nu mi au iesit bine, in ciuda faptului ca am probleme cu glanda tiroida (hipo), haideți sa va spun unde nu mi au iesit bine (la free T4 cam cat ar trebui sa fie: 0, 89-1, 76, iar mie mi-a iesit 2.05) si iau eutyrox de 50 (inainte luam de 100). Pot sa fumez (macar ocazional)... si imi poate spune cineva daca am șanse sa scap de problemele cu glanda. Va rog luati in serios, am nevoie de răspunsuri si sfaturi bine. Mulțumesc pup **funda**❤️❤️❤️❤️

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Nimeni nu iti poate spune cum o sa evolueze problema ta, daca o sa scapi de ea, daca o s-o poti tine sub control sau o sa se agraveze in timp. Tu urmeaza tratamentul pe care il ai, astfel ai cela mai mari sanse ca boala ta sa mearga inspre bine si nu inspre mai rau. In general asta e o afectiune pe care o ai toata viata si pentru care trebuie sa iei medicamente toata viata, insa mai sunt si oameni care scapa de ea.

| bhsgy a răspuns (pentru CuriousStuff):

Doamne ajuta sa scap de ea!

Bine. am macar voie sa fumez ocazional (4 țigări pe sapt)?

| CuriousStuff a răspuns (pentru bhsgy):

Si chiar nu poti renunta la 4 tigari pe saptamana? Cred ca e clar ca nu iti fac bine...

Offff este super greu

Gen o tigare la 2 zile, imi face rau?

De ce? Oamenii carora le este greu sa se lase de fumat fumeaza 2 pachete pe zi. Chiar e greu sa nu mai fumezi acele 4 tigari? Sfatul meu, ca pentru un prieten, este sa incerci sa te lasi, nu-ti aduce nimic bun, ba dimpotriva, si iti mai strici si banii. Oricum am inteles ca acum nu mai e asa cool sa fumezi. Asa ca... happy

Eu pot sa ma las cand vreau pentru ca nu prea imi place, doar ocazional ziceam

| anonim_4396 explică (pentru bhsgy):

Ai primit mesajele?

Eu inca iti recomand sa nu, nici macar ocazional. Dar decizia e a ta.

Ok... o sa incerc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hei si eu am hipotiroidism si faza e ca euthyroxul, sau tratamentul se ia toata viata, dr meu endocrinolog mi-a spus ca trebuie sa merg la control la fiecare 6 luni de zile, analize+eco. De scapat, nu vei scapa niciodata, dar daca iei medicamentelele asa cum spune medicul endocrinolog, o sa fie ca inexistenta aceasta boala. A mea a aparut din cauza tiroiditei Hashimoto, acum sunt diferite cauze, iar asta numai medicul trebuie sa iti spun cat timp trebuie sa iei tratamentul, ce trebuie sa iei, ce doza, etc, etc. Sfatul meu, consulta endocrinologul, intreaba despre toate astea. Am si eu o intrebare, cum se manifesta la tine, hipotiroidismul? happy