| meforee a întrebat:

Hei! Am 13 ani si vreau sa slabesc, avand foarte multe kilograme.Sunt foarte motivata si folosesc metoda "fasting", 16:8 (nu mereu) si exercitii.Iar in timpul in care pot manca mananc fructe sau legume sau carne. Daca fac exercitii care imi pun in miscare tot corpul,gen abdomene, exercitii pentru brate etc si fac plimbari destul de lungi mi se va lasa pielea? Vreau foarte mult sa slabesc si sunt foarte motivata dar grija cu lasarea pielii ma sperie foarte tare si nu vreau sa renunt la metoda "fasting", asa ca facand exercitii ma va ajuta sa nu ramana pielea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

La vârsta aia n-ai voie să ții nicio dietă pentru că ești în creștere. Doar evită alimentele nesănătoase și fă-i mișcare cât mai multă

| Violleta2022 a răspuns:

Daca esti motivata, atunci cu siguranta vei slabi.
Reducand portiile de mancare, eliminand painea si dulciurile si facand sport, ajungi a peirzi greutate, vazand cu ochii.
Plimbarile nu ajuta la nimic, trebuind sa alergi minim 30 minute pe zi, ca sa se vada rezultatele.
La 13 ani nu ti se lasa nici o piele, ca esti in crestere si este foarte elastica. Nu uita sa te hidartezi cu 1-2 litri de apa pe zi, asta fiind foarte important pentru procesul de slabire.

| meforee explică (pentru Violleta2022):

Multumesc mult pentru sfaturi! O sa incerc sa alerg in loc de mers normal!

| Donsavas a răspuns:

Important e ce mănânci, nu cat mănânci.

| meforee explică (pentru Donsavas):

Recent am inceput sa mananc doar fructe si legume crude si portii destul de mici.

| Donsavas a răspuns:

Inlocuieste mancatul cu sportul. Mâncarea si sportul reduc stresul. Cand esti stresat, esti tentat să mănânci mai mult. De aia e bine sa faci sport, ca te relaxeaza si reduce poftele si portile de mâncare nesănătoase.

| meforee explică (pentru Donsavas):

Multumesc mult pentru sfat, o sa il pun in practicare!

| Apokales a răspuns:

Stiu ca antrenamentul de tip aerob ajuta in timpul slabirii sa nu ti se lase pielea. Acum daca ai exagerat de multe kilograme si daca mai ajuta asta in acel caz, nu stiu.