| MariaXDD a întrebat:

Hei!

Am 14 ani si mi-au aparut vergeturi pe sanul stang. Au o culoare rozalie si sunt putin vizibile. Eu pe umarul stang port ghiozdanul care este destul de greu; cred ca asta e problema. Mama spune ca s-ar putea sa-mi treaca, sa mi se regenereze pielea.

Credeti ca e ok daca o luna port ghiozdanul pe umaraul drept sa nu-l mai solicit o perioada pe cel stang si pun ghiozdanul pe ambii umeri?

Credeti ca mi se mai regenereaza pielea? Ar trebui sa folosesc un ulei avand in vedere ca am 14 ani?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Lostlyric a răspuns:

Vergeturile apar in urma pierderii elasticitatii pielii. In cazul tau, datorita cresterii. Nu are nici o legatura cu greutatea ghiozdanului.
In cazul tau, poti scapa de ele, pentru ca au un aspect rosiatic. Pana nu devin albe, ai rezolvarea in hidratare.
Hidratare locala: lotiuni sau creme cat mai naturale, bogate in vitamina E, vitamina C, acid glicolic, unt de shea, ulei de masline (primele ingrediente inscrise pe lista de ingrediente dintr-o crema, au procentul cel mai mare).
Hidratare cu lichide: cel putin 2 l de apa pe zi.

| Ruski a răspuns:

Trebuia sa-l porti pe ambii umeri de la bun inceput. Acum esti in perioada de crestere si de aceea se recomanda purtatul ghiozdanului pe ambii umeri. Altfel pot aparea probleme gen scolioza etc. A purta ghiozdanul pe un singur umar nu e cool, e prostie pura.

| Selenabmt99 a răspuns:

Poți folosi ulei de ricin sau de masline.