| Buburruzza a întrebat:

Hei. Am 18 ani si in urma cu 6 luni am avut un contact sexual neprotejat. Acum mi se tot pare ca mi se umfla burta.(stiu ca suna prosteste big grin). Mi-a intarziat menstruatia foarte mult (cateva saptamani). Din iulie pana acum mi-a mai venit, dar nu pot sa imi amintesc daca regulat. Mi se pare ca am burta mare si de asemenea picioarele de la genunchi in jos parca imi retin apa. Totusi imi pot suge burta astfel incat abdomenul pare aproape plat. Ar fi posibil asta la 5-6 luni, sau burta trebuie sa fie tare ca un butoias? De asemenea, cat trebuie sa aiba in talie o gravida in 5-6 luni? (aprox 25-26 saptamani, dupa cum am calculat eu). Va rog sa ma ajutati.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Fa-ti un test de sarcina din urina(iti va detecta proteina HCG produsa de placenta) --- asta, ca sa te linistesti! La o sarcina atat de avansata ai fi simtit copilul miscandu-se! La una extrauterina erai demult pe masa de operatie.
Cred ca-ti dai seama ca intarzierile asa de mari ale menstruatiei sau lipsa ei impun un control de specialitate --- este un motiv serios de a te duce la un ginecolog!

| IoanaLoredana a răspuns:

Buna draguta.Primul semn daca era sa ramai insarcinata era lipsa menstruatiei.Din spusele tale aflu ca totusi ti-a venit indiferent ca regulat sau nu.Mai este posibilitatea de sarcina extrauterina adica in timpul srcinii menstruatia sa iti continue sa vina dar asa ceva e cam imposibil deoarece cauzai niste dureri ale abdomenului foarte mari.Mamiciile care patesc asa ceva doar cu ajutorul unui tratament regulat reusesc sa pastreze copilul.
Deci se exclude, si la 5-6 luni deja trebuia sa ai burtica foarte foarte vizibila si tare vorba ta.
Eu zic ca doar ti se pare deoarece esti stresata, dar cel mai bine e totusi sa iti faci un test de sarcina.Dr slabe sanse zic eu.