NU poate sa existe absolut nicio legatura sau interdepententa intre 2 afectiuni/boli care sunt provocate de agenti patogeni complet diferiti. Candidoza este provocata de o CIUPERCA denumita Candida Albicans, care exista si se dezvolta in vagin in mod normal si natural pana la un anumit nivel, echilibrucu restul lactobacililor. Iar im privinta existentei Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV'SIDA) in organism, acesta este provocat de catre un VIRUS, care se transmite prin sange, sperma, secretii genitale, lichid cefalorahidian si lapte matern. Cele mai frecvente cai de intrare a virusului in organism sunt ranile deschise care sangereaza si mai ales cele care apar in mucoasa vaginala si cea anala. In concluzie presupunerea ta privind aparitia virusului HIV/SIDA in organism este 100% falsa, gresita, eronata. Multa sanatate!
Pai daca unul dintre parteneri avea HIV si au facut-o neprotejat? De ce zici 100% falsa?
Datorita faptului ca in raspunsul meu eu m-am referit strict la ceea ce este scris/afirmat chiar de catre ea, intr-un mod cat se poate de clar, citet si pe intelesul oricui : ''...cea mai mare frica a mea este sa nu am cumva hiv ca din cate am inteles daca faci de mai multe ori pe an candidoza, poti sa ai hiv.'' Capisci?
Candidoza nu are nici o legatura cu HIV, desii, amandoua se pot lua prin sex neprotejat.
Pentru atata lucru, poti merge la un medic ginecolog pentru un test citologic, de depistare a bolilor cu transmitere sexuala. Pentru HIV se face un test de sange, specific pentru HIV, dar numai dupa 6 luni de la contaminare, pentru ca nu apare inainte.
Vlalslsl întreabă: