Eu nu aș fi aplicat gheață, direct pe rana deschisă. Ai făcut bine că ai dezinfectat-o cu rivanol (dar si apa oxigenată era ok). Sânge nu cred că mai ai, eventual. e doar "carne vie", care va face o crustă/cojiță, până mâine. Se va vindeca. Să nu o necăjești prin smulgerea cojiței, fiindcă poți rămâne cu "semn" inestetic.
Da, m-am speriat când am văzut că nu se ia sângele și poate am acționat greșit cu gheața, mi-e frică să nu rămân cu semn, mai ales că e într-un loc total nepotrivit. Când face coajă ar trebui să mai aplic ceva?(nu vreau sa imi treacă repede, doar sa nu imi rămână semn)
Las-o așa că se va vindeca frumos, dacă nu o necăjești. Nu pune nicio cremă, ca tetraciclina, fiindcă nu faci altceva, decât să se înmoaie cojița și să cadă, apoi va trebui să aștepti sa se formeze alta si tot așa.
În două zile se formează cojița si după șapte zile va cădea de la sine. Nu îndepărta nimic, nici dacă te va gâdila puțin.
Aștepți
mai dai din când în când cu tetraciclină unguent
apoi astepti si astepți și aștepți si in 7 zile se repara incet incet incet incet incet
cu răbdarea treci și marea
Rana are nevoie de timp până ajunge la cicatrizare.
Iţi recomand să nu mai aplici tot felul de creme, pudre sau altele. E îndeajuns că ai dezinfectat.Acum rana are nevoie de timp pentru a se vindeca de la sine.