| Larysa003isa a întrebat:

Hei. Am de ce a timp o umflatura la gat partea stanga sub maxilar gen cred ca e ganglion sau nu știu. Ca se simte ca e tare. De la ce sa fie oare? Eu am și probleme dentare. Am mai postat dar nu s-a șters postarea sau nu știu. Mi-ati răspuns câțiva și n-am apucat sa citesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AndreeaXMaria a răspuns:

Este posibil ca umflătura pe care o simți sub maxilar să fie un ganglion limfatic mărit. Ganglionii limfatici sunt parte a sistemului imunitar al organismului și se pot mări în timpul unei infecții sau inflamații în zona din apropiere. Problemele dentare pot fi, de asemenea, asociate cu umflături în zona gâtului, în special infecțiile dentare sau abscesele.
(Ai cumva și simptome cum ar fi febră, dificultăți de înghițire, durere la nivelul gâtului sau la nivelul dinților?)
Este important să consulți un medic sau un dentist pentru a investiga această umflătură.

| Larysa003isa explică (pentru AndreeaXMaria):

Da am durere la nivelul dinților, nu am o măsea. una e cariata, când ma ating prin locurile astea ma doare, la gat nu am nimic. Mi se umfla puitn degetele aratatoare de la ambele maini de 2 luni, în rest sunt ok. O sa ma duc la medic, mi e frica.

3 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Amigdala inflamata.

| StoicAnalysis a răspuns:

Cel mai probabil ai amigdalita. Du-te la medicul de familie pentru consultatie.