anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! Am făcut proasta alegere de a face duș cu apă rece întrucât am citit pe net un articol în care scria că dușurile reci sunt benefice. Ah! Niciodată să nu crezi mass-media. Acum am răcit foarte rău și mă dor absolut toate organele, adică inima, splina, ficatul și rinichii. Dușul rece mi-a provocat durerile astea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Da.

| Violleta2022 a răspuns:

Dusul cu apa rece este intr-adevar benefic corpului, cand il faci cum trebuie, activand si fortand sistemul imunitar sa functioneze corect.
"Raceala" este de fapt un virus, care l-ai luat prin contact direct cu oamenii.
Acum sistemul tau imunitar lupta sa-l elimine din corp, de aceea te doar toate cele.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai racit de la dus rece. Daca ai racit ai racit ca ai luat un virus

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu putea dușul rece.

| Donsavas a răspuns:

Dusul rece e benefic pentru cei care sunt obișnuiți. Iti va trece durerea.

| Furnicuta000 a răspuns:

Posibil. Eu ma spal doar pe fata, pe dinti si pe maini cu apa rece (nu m-am spalat niciodata cu apa calda pe fata) dar am incercat sa fac dus cu apa rece si m-au luat frisoanele, a fost groaznic desi era vara. Am vazut ca unii fac dus cu apa rece dar ei tolereaza mai bine. Daca o sa citesti mai mult pe net o sa vezi ca practic nu are niciun beneficiu apa rece...

| Ineys a răspuns:

Trebuia sa începi treptat nu din prima cu apă rece. Probabil ai cauzat un soc hipotermic.

| Yuoia a răspuns:

Depinde cat de rezistent este organismul tau. In orice caz, asta se face treptat cu antrenament, nu brusc dupa ce ai citit pe net.
Nu stiu daca te dor chiar toate alea insirate, dar cat te doare este de la o raceala puternica din cauza dusului rece. Fa bine si du-te repejor la medic. Spune-i ce ai facut ca sa nu greseasca tratamentul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Probabil da. Dar de ce ai fost atat de credul, in special pe vremea asta. Dar nici vara nu e recomandat deloc, variatiile mari de temperatura nu-ti fac bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba da, e foarte benefic dușul rece!
Evident ca nu ești o obișnuit cu el, și-atunci trebuie sa treci treptat de la cald la rece.
Toate beneficiile pe care le-ai citit sunt reale.
Eu, spre exemplu, fac dus normal, si apoi pentru un minut las apa rece, dar nu întotdeauna ci destul de rar. In special vara îmi plac dușurile reci.
Data viitoare când când vrei sa mai încerci, fa-o treptat.winking

| FreeRaskolnikov a răspuns:

Este o intreaga istorie despre dusurile reci, iti recomand sa te documentezi mai bine. Incearca sa treci treptat de la cald la rece, astazi 22 grade maine 20 etc. https://www.youtube.com/watch?v=MsSBBPeNNDY

Întrebări similare