| anonima188888 a întrebat:

Hei, am o grava problema. Azi am simtit ca ma inec putin si dupa n-am mai simtit, dar imi e frica ca am coronavirus si nu vreau sa le dau parintilor si bunicilor. Mai simt uneori cand ma gandesc ca ma gâdila pe piept. Ce ma fac?! Oare e doar in capul meu? Ca atunci când nu ma mai gândesc nu mai simt. De obicei, nu ma sperie asa ceva, dar acum cand vad iar 300 de cazuri pe zi, imi e frica!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Daca ingrijorandu-ne ne-am face mai sanatosi, atunci ne-am bucura sa ne ingrijoram toti.
Dar daca ingrijorarea nu ne face mai sanatosi, atunci ar trebui sa renuntam la ea.
Ca sa ai coronavirus, trebuie ca obligatoriu sa ai ambele simptome: febra si tuse.

| anonima188888 explică (pentru anonimg):

Mersi mult pentru răspuns m ai facut sa scap de stres cu răspunsul acesta

14 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Cred ca ceea ce ai sunt atacuri de panica si anxietate, ai o frica nejustificata de o boala, poate sa fie oricare afectiune nu doar covid.

| anonima188888 explică (pentru Simpatic):

înainte de pandemie nici nu bagam de seama dar acum cand stiu ca e fatal pentru bătrâni nu vreau sa ia bunica care sta cu noi

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este în capul tău, ci pe ecranul interior al conștiinței. Și frica e tot acolo.

| Sofer a răspuns:

Chil man. Nu ai covid.

| Panamax a răspuns:

Vrei sa tii doar pentru tine?

| anonima188888 explică (pentru Panamax):

Tocmai asta e problema ca nu stiu daca mi se pare doar mie, ca nu vreau nici sa ii sperii degeaba pe ai mei, dar nici sa ii îmbolnăvesc nu vreau. Febra nu am si nici nu tusesc inca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cele mai frecvente simptome:
febră
tuse seacă
oboseală
Simptome mai puțin frecvente:
dureri de cap și dureri musculare
durere în gât
diaree
conjunctivită
dureri de cap
pierderea gustului sau a mirosului
o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare
Simptome grave:
dificultăți de respirație sau dispnee
durere sau presiune toracică
incapacitatea de a vorbi sau de a se mișca
Dacă prezentați simptome grave, consultați imediat medicul!

| Silwian a răspuns:

Tusesti ai febra? Daca Nu...n ai nimic!

| anonima188888 explică:

Si tin sa mentionez ca am purtat mereu masca cand am fost in spatii inchise.

| ElenaSt2011 a răspuns:

Pentru a fi sigura ca suferi sau nu de aceasta boala, cel mai bine este sa fii testata. Adica sa mergi la medicul de familie, sa-i prezinti simptomele pe care le ai, sa fii testata si doar apoi vei putea fi sigura daca suferi sau nu de aceasta boala.

Asa cum ti-a scris si altcineva, ai o frica nejustificata de boala, deci totul este DOAR in mintea ta, adica auzind prea multe stiri pe aceasta tematica, ti s-a facut frica si doar te temi ca poate ai contactat boala.

Este un semn clar de anxietate, poate chiar frica exagerata si sigur psihoterapia facuta cu un psiholog, cu siguranta te-ar putea ajuta sa treci peste aceasta problema.

Este ideal sa NU te mai gandesti ca ai contactat boala, asta pentru ca " de ceea ce iti este frica, nu scapi."

Gandidu-te des la aceasta boala, degaji aumite frecvente de vibratie joasa, crescand riscul de a intalni persoane purtatoare de covid - risti sa ii atragi prin rezonanta. (Vei avea acelasi nivel de vibratie cu pacientii covid, datorita gandurilor tale negative).

Din moment ce NU prezinti semnele acestei boli, este o aberatie sa iti faci probleme; iti creezi astfel singura rau. Risti sa faci atacuri de panica in timp si sa ai nevoie de medicatie de la psiholog, iar daca boala (anxietatea) nu se va diminua, in timp exista riscul ca sihologul sa te trimita chiar la psihiatru pentru consultatie.

Odata ajunsa la psihiatru, este GRAV, Pentru acestia, NU EXISTA VINDECARE a bolilor psihice, exista doar remisie (adica imbunatatirea starii mentale).

Cunosc personal pe cineva care de peste 12 ani umbla la psihiatrie, dar, medicii NU vor sa inceteze cu medicatia, (desi pacientul respectiv este perfect normal), tocmai datorita motivului explicat mai sus.

De fiecare data cand merge la angajare, trebuie ca medicul psihiatru sa-i dea acordul in scris ca este bine si medicul de medicina a muncii cere hartia semnata de medicul psihiatru si uneori a fost reticent si CU GREU i-a dat acordul.

Pentru a fi sigura ca anxietatea ta nu va creste in timp si sa ajungi la psihiatru, cel mai bine pentu tine este sa INCETEZI sa ITI mai FACI PROBLEME, si sa te TEMI ca suferi de aceasta boala.

Este IMPOSIBIL sa suferi de aceasta boala, daca nu prezinti simptomele.

Nu vreau sa te jignesc scriind despre riscul de a ajunge la psihiatru, dar ingrijorarea excesiva te poate duce in timp acolo.
Nu UITA asta, pentru binele tau.

| anonima188888 explică (pentru ElenaSt2011):

Pai asta e chestia, ca atunci cand ma gandesc simt ca si cum imi vine sa ma inec dar nu ma inec

| ommmkon19 a răspuns:

Nu ai, încercă să nu te mai gândești la asta, vei face atacuri de panică și vei muri gen