| AndreeaM303 a întrebat:

Hei.Am o intrebare.Am voie sa mananc dulciuri daca am rubeola?Am auzit tot felul de pareri, ba ca nu am voie ba ca nu este nici o problema.Va multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| doctoressa a răspuns:

Da, poti manca dulciuri, nu ai restrictii alimentare pe durata acestei boli.
http://www.i-medic.ro/boli/rubeola-sau-pojarul-german

5 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

Aceasta boala nu impune un regim alimentar anume. Doar daca ai febra, atunci trebuie sa consumi cat mai multe lichide (apa, ceaiuri, compoturi, sucuri naturale). In concluzie, poti manca dulciuri, dar sa nu in exces, ca sa nu faci diabet. In rest, sanatate maxima!

| IMC90 a răspuns:

Da, ai voie dulciuri. Dar nu ai voie ciocolata, fiindca are potential alergen, si te trezesti cu si mai multe ''bube''

Asa ca, poti manca orice n-are cacao (jeleuri; biscuiti fara crema; croasante cu sampanie, caise, etc; napolitane cu vanilie, etc)

| bulin a răspuns:

Da, poti manca dulciuri.Rubeola nu impune un regim alimentar.

| mgtow a răspuns:

Poti manca si dulce.

| delia1999 a răspuns:

Fratele meu a avut rubeola iar doctorul nu i-a mentionat nimic de dulciuri...banuiesc ca ai voie dar nu in exces