| Persoana0piblica0 a întrebat:

Hei, am o intrebare mai "personala" si nu vreau sa apara comentarii neplacute sau amuzante dar stie cineva cum combatem parul nedorit de pe corp? pana la urma este hormonal nu cosmetic am auzit de persoane care se epileaza cu ceara saptamanal, totusi stiam ca ceara rareste parul ...saptamanal mi se pare exagerat, dar in schimb sunt persoane care se fac cu bigul si tot nu le creste asa de repede, iar daca anticonceptionalele influenteaza cresterea? poate cineva sa mi dea un sfat, un remediu din ce stie ca functioneaza, acum stiu ca sunt persoane diferite la corp dar saptamanal mi se pare prea mult iar de salon nu mai vorbesc este acelasi rezultat... daca raspunde cineva cu seriozitae si respect, nu vreau comentarii neplacute va rog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| anamariarot a răspuns:

Cu cât folosești mai des lama/crema depilatoare sau altă metodă care îndepărtează părul doar de la suprafața pielii, cu atât va crește mai repede... chiar și la 1-2 zile.
Ceara îl face să crească mai greu și se poate rări, pentru că smulgându-l continuu, „deteriorezi" anumite rădăcini ale firelor de păr. Eu am zone unde am folosit constant ceară și mai cresc doar câteva fire.
Epilarea definitivă ar putea fi considerată o soluție, însă e una costisitoare și „definitivă" înseamnă doar 2-3 luni.
Anticoncepționalele au foarte, dar foarte multe contraindicații și dacă o să cauți pe google, o să găsești extrem de multe femei a căror viață a fost afectată grav de anticoncepționalele luate pe termen prelungit.
Este normal să avem păr pe corp, însă în cazul femeilor, excesul părului poate însemna o cantitate mai mare de testosteron, ceea ce duce la alte probleme. Ai pilozitate și în zonele în care femeile nu au de obicei(gât, piept etc)? Câți ani ai?

| Riley777 a răspuns (pentru anamariarot):

Ajutor, ajutor. Am 10 ani și am multe fire de par pe piept, sâni, am in fund mult și la pruna am un kilometru, și nu glumesc, am cat o palma de a mea. De la ce e? Dacă este ceva, nu am mai crescut în înălțime de 2 ani.

| anamariarot a răspuns (pentru Riley777):

Dacā într-adevăr ai 10 ani, spune-i mamei tale şi mergeți la pediatru.

| Persoana0piblica0 explică (pentru anamariarot):

Multumesc de raspuns, am 21 de ani prietene de varsta mea nu u asa mult si ma face sa ma sperii si da eu ma fac cu ceara de 2 ani si tot asa mult creste, zici ca te faci cu ceara si nu creste, exact asa imi spin si prietenele dar nu stiu de ce nu functiioneasa si la mine? ma inrosesc si irit foarte tare dupa si da am si pe piept, burta cateva fire pe gat, este destul de extins...

| anamariarot a răspuns (pentru Persoana0piblica0):

Draga mea, ești „la zi" cu controlul ginecologic?

La zi depnde la ce te referi, de obicei stiu ca la orie mdeic se merge o data pe an pentru cercetarea corpului sau daca au aparut modificari la corp

Dap, cam o dată pe an se merge pentru un control de rutină. Ai făcut ecografie endovaginală?

Nu nu am facut, trebuie sa fac acest lucru pentru problema pe care o am? sau se face pentru un control normal, oricum mersi de raspuns. Alte solutii nu mai exista? pastile sau anumite unguente. ps stiam ca femeile din arabia saudita sunt si ele foarte paroase dar se dau imediat dupa cu un unguent facut din ceva de camila, nu stiu mai multe dar e ceva de genul si miroase foarte urat...

Poate depinde și de genă, însă la noi începe să fie tot mai frecventă problema ovarelor polichistice tocmai din cauza testosteronului în exces, iar acel aspect al ovarelor nu e vizibil la ecografia normală.

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ceara nu rareste parul, doar ca-l smulge din radacina si atunci parul creste mai greoi, dar tot acelasi numar de fire va reapare la suprafata pielii in 2-3 saptamani.
Cand il tai cu big-ul, retezi parul de la suprafata pielii si atunci, este normal ca el sa continua sa creasca, aparand la suprafata doar dupa cateva zile.

Parul este infleuntat hormonal de hormonii corpului tau, mosteniti atat de la parinti dar si modificati din cauza unui posibil inbalans chimic, din cauz unor diete specifice de mancare, sau a unor tratamente medicamentoase.

Anticonceptionalele sunt niste droguri de sinteza cu hormoni artificiali, care produc schimbari hormonale in corpul tau, suprimand ovulatia.
Daca tu ai deja probleme hormonale, se poate declansa o pilozitate excesiva, iar atunci ai nevoie de acesti hormoni sintetici, care iti ajusteaza sistemul hormonal in bine.
Bineinteles ca, nu se dau dupa ureche acesti hormoni, se prescriu in urma unor analize medicale si masuratori specifice corpului tau, de catre medicul endocrinolog.

O solutie pentru tine, ar putea fi epilarea definitiva cu laser!
Desi, nu este chiar definitiva, doar ca parul va creste foarte rar, dar pentru inceput se fac in primele 2-3 luni sedinte repetate, iar apoi tot la 1 an trebuiesc repetate.

| Persoana0piblica0 explică (pentru Violleta2022):

Multumesc de raspuns, cu bugul nu m-am facut niciodata pentru ca as avea padure daca as face o nu stiu de ce la mine nu funstioneaza epilarea cu ceara la 2-3 saptamani cum functioneaza la prietenele mele si la altii, diete niciodata nu am tinut ( poate nu am mancat la timp sau am sarit peste o masa dar foarte rar) dumnezeu ma inzestrat cu o ardere a caloriilor foarte mare si pot manca orice fara sa ma ingras, bine nu orice ca nu mananc fast food doar foarte rar, dar mai scap pe dulciuri. Deci sa inteleg ca niste anticonceptionle recomandate de medic nu sunt o problema prea mare? am fot la planificare familiara in orasul meu si am fost surprinsa negativ cand mi au dat Artizia fara nici un fel de analiza si intrebare, am dat zi dupa zi la vizita la medic ginecolog... Stiu ca ar fi o solutie buna epilarea cu laser, am auzit ca este si riscanta, nu stiu dar ce stiu ca e cam scumpa, caut un salon bun si de incredre in zona mea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca tu ai impresia ca e hormonal atunci consulta un medic
in rest parul creste in ritmul lui la fiecare organism in parte.

exista epilari definitive cu lase daca la saptamana ti se pare des