| Pauliici a întrebat:

Hei :*. Am o problema sad.
Anul trecut,prin septembrie,asa,ca acum,m`am inecat cu o firimitura de ceva thinking de bomboana,ceva :d... Adica vorbeam cu o bobmoana de aia care se sfarama in gura,si mi-a stat in gat o bucatica mica,cat un fir de nisip. Eram doar cu mama acasa,si cand m`a vazut,a crezut ca nu e grav,dar nu mai puteam ajunge la un pahar cu apa sa beau sa mi se duca din gat :-s si a inceput,frate,sa-mi dea dupa cap :d a zis ca m`am facut rosie,apoi alba,vanata,palida,si apoi iar rosiee si vanata pe sub nas,pe la gura,pe sub ochi :-s. si era sa nu mai scap straight face.
Daar... nu asta`i problema. :d ci :
De atunci, nu mai pot inghiti cam nimic ce e consistent :-s (carne, seminte de floarea soarelui :-s,coaja merelor,chiar si miezul sigh ). Simt o jena in gat si daca inghit,inghit doar sucul fructelor,carnii,etc :d.
Portocala,strugurele,marul, para, s.a.m.d., nu le pot inghiti pur si simplu straight face
Ce naiba sa faac!? Ma tem foarte tare cand vad pe cineva ca se ineaca, sau cand cineva pur si simplu vorbeste/rade cu mancare in gura. Sper sa nu fie ceva grav sad. Ma puteti ajuta? :*:*
Dau fundita :*! Thx. love struck

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mustard a răspuns:

Problema ta e de natura psihologica.
Si eu am inghitit bomboane, guma de mastecat, mi-au ramas pielite de la legume pe gat etc.
Tot ce trebuie sa faci e sa inveti sa ramai calma, mesteca tot cu rabdare, chiar si cele mai mici alimente, nu sta culcata cand mananci si nici nu vorbii in timp ce mesteci, si tine langa tine un pahar cu apa.
Mai mult invata manevra Heimlich (cauta pe google) si invat-o si pe mama ta ca sa poata intervenii corect in caz de urgenta.
Daca iti ramane o pielita pe spatele limbii, ramai calma si folosete un deget sa o scoti.
Cunoscand ce e de facut daca te mai ineci iti vei invinge frica.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Negrea_Amalia_1995 a răspuns:

Si eu m-am inecat cu o bucata de carne mi s-a dus pe cealalta cale eu inghiteam intruna dar nu se ducea ma invinetisem si simteam ca nu mai am aer noroc ca a fost fratele meu mai mare langa mine care m-a luat de burta si m-a strans pana mi-a iesit mancarea chiar nu e de gluma daca nu era el azi nu mai existam.
Da si asa e imi era frica sa mai inghit doamne ce am patit atunci incearca sa bei apa apoi sa mananci ceva ca sa te obisnuiesti
pa, pa

| Gangsters a răspuns:

Nimeni nu te poate ajuta! Vei MURI! happy