| Ciupiiiiiiii a întrebat:

Hei.am o problema.banuiesc ca as avea hipertensiune arteriala.este grav? am vazut pe net simptome si se potrivesc.
E ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Ce varsta ai? Banuiesc ca ai 14-16 ani si stai intre 5-6 ore pe zi pe calculator, sau mai mult? "Hipertensiunea" ta este de fapt asta, mai iesi si tu pe afara, fa un sport, plimba-te prin parc sau padure, etc. Si eu am simptome din astea dar tensiunea mea este ca aia de aviator, cica. laughing

3 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Este grav, i se spune silent killer

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ai hipertensiune e foarte grav, dar trebuie sa-ti confirme cardiologul. Hipertensiunea arteriala este, la ora actuala, principala cauza de deces in Romania si pacientii trebuie sa ia tratament zilnic toata viata.

| bobby_7474 a răspuns:

Tu numai banuiesti ca ai hipertensiune? Ca sa vezi cu adevart daca ai hipertensiune tr sa faci testul, adica sa ti se ia tensiunea in timp de 24 de ore, iar daca tensiunea medie este de 160/90 atunci se vorbeste de hipertensiune.Iar atunci devine periculos si tr sa iei medicamente impotriva hipertensiunii, pentru ca daca nu ai hiperten.si iei med impotriva... poti sa ai iar probleme, sa-ti scada asa de mult tensiunea incit poti sa faci colaps, sau ceva mai rau.Deci simptomele poti sa le ai, tr sa vezi daca intr-adevar ai hipertens.