anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei ! Am rubeola asta e a 11 zi , nu mai suport ,
Vreau sa faca baie , am voie ? am tot auzit de la mama de la bunica , ca bubatu nu se uda dar eu nu mai am bube pe mine mai am 2 3 ff mici pe maini atat . Am voie sa fac baie sau se intoarce bubatu ? si e adevarat ca nu am voie sa mananc decat fructe supa si iaurt ?numai asta am mancat de aproape 2 saptamani de dulciuri nici nu se pune problema nu mai stiu ce gust are ciocolata ,
Dati.mi si mie cateva sfaturi , voi ce ati avut rubeola .

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dragutza1992 a răspuns:

Tratamentul in cazul rubeolei la copii

Tratament medicamentos sau pe baza de antibiotic pentru tratarea rubeolei nu exista.
Insa va prezint cele mai importante mijloace de controlare a bolii.
-consum crescut de lichide pentru a preveni deshidratarea;
-se recomanda repausul;
-paracetamolul se poate administra la copii doar daca prezinta febra. Nu se administreaza aspirina copilului datorita corelatiei dintre aceasta si sindromul Reye.
-Se tine copilul izolat la domiciliu;
-se face o igiena adecvata si o imbaiere cu grija.
Am gasit pe net

5 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Nu stiu cine te-a speriat asa de tare dar rubeola este o boala infectioasa cu evolutie usoara. Poti linistit sa faci baie (sa nu ai febra)si regimul alimentar este normal in functie de varsta si de preferinte.Rubeola o singura data o faci asa ca nu se intoarce ''bubatu'' si afara poti sa mergi la 4 zile dupa ce dispare eruptia. Pofta buna la ciocolata!

| Kazimir a răspuns:

O să mori. îmi pare rău.

| Pitic a răspuns:

Va multumesc tuturor

| 2487283ioo a răspuns:

Stai linistit...eu cand am avut rubeola am facut vreo 2-3 dusuri, am mancat de toate in cateva zile mi-a trecut, o nimica toata!
Ai grija de tine si insanatosire grabnicabig grin

| Dragutza1992 a răspuns:

Imk dai funda...si nu il asculta pe Kazimir (este prost cred)vrea sa te sperie