| Raluuraluca a întrebat:

Hei am si eu o intrebare in legatura cu injectiile intramusculare injectate in picior.Am de facut vitamina b6 timp de 7 zile.Intrebarea mea e pot sa imi fac singura aceste injectii in picior? nu risc nimic? stiu cum se procedeaza cu scoaterea aerului din seringa si dezinfectarea zonei alese.As vrea ca aici sa isi dea cu parerea doar cei din domeniu sau cei care au incercat asta ...multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mai trebuie sa stii ca trebuie intai sa asipri pentru a nu fi intr-un vas de sange si sa pastrei acul nemiscat pe toata durata injectiei. Eu mi-am facut injectii singura si te asigur ca nu este atat de simplu precum ti se pare tie, atat aspirarea de dinainte de injectare cat si tinerea nemiscata a cului necesitand multa atentie si exercitiu

| Raluuraluca explică (pentru Brigaela):

Multumesc de raspuns si cam cat de adanc ar trebui sa bag acul astfel incat sa nu ating vreun nerv sau ceva

| Brigaela a răspuns (pentru Raluuraluca):

Trebuie facute numai in anumite in zone, in care nu se gasesc nervi. Nu profunzimea e problema, ci alegerea locului de injectare. Daca locul este ales corect, acul se introduce integral.

3 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Acul trebuie introdus intr-o anumita zona a coapsei, altfel risti sa ti lezezi vreun nerv.