| HeloKity a întrebat:

Hei. Am si eu o nelamurire, fumatul poate afecta dezvoltarea corpului? adica sa nu mai cresti in inaltime sau cea mai mare problema a mea sa nu iti mai creasca sanii? Am 17 ani si cred ca fumez de pe la 14 ani si de atunci mie nu mi-au mai crescut sanii, deci pana si o fata de cls 5 are sanii mai mari ca ai mei pentru ca eu nu am deloc sad. Sunt chiar disperata, si mai ales complexata pentru ca fiind si mai grasuta ma asteptam sa am sanii mai mari.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| MeConstantine a răspuns:

Buna,
Fumatul te poate afecta in multe moduri dar depinde de fiecare organism. Acuma faptul ca nu ti-au crescut inca sanii te poti duce pentru niste analize la un medic sa verifice nivelul de estrogen( hormon feminin ) din organismul tau si sa stabileasca daca ai nevoie de vreun tratament. Estrogenul contribuie la dezvoltare, inclusiv a sanilor.

| MadalinaaIoana a răspuns:

Da, fumatul iti afecteaza cresterea si dezvoltarea corpului.

| AtateaConditii a răspuns:

Da, iti mai afecteaza si pielea, o sa iti apara riduri mai repede decat cei nefumatori, am o colega din generala care asa a ramas pana la liceu, niciun cm nu a mai crescut. Deci lasa-te!

| mona a răspuns:

Fumatul afecteaza anumite organe din corp dar nu cresterea in inaltime si sani