| Anamaria9916 a întrebat:

Hei! Am sindromul ovarelor polichistice. Toată viața, până pe la 18 ani am avut 60 kg. După am început să cresc în greutate mult și brusc. Am ajuns în 2022 la 81 kg, atunci decis că e momentul să slăbesc. Am ținut o dietă cu care am slăbit 5 kg, apoi deficit calori și am mai slăbit încă vreo 4, 5 -5. În timpul sesiunii de la facultate ( luna iunie), momentul în care sunt cea mai sedentară și mănânc cel mai mult dulce, am reușit să mă mențin la 71.4 kg. La o săptămână sau două după terminarea sesiunii am început să iau în greutate fără să schimb ceva la alimentație, ba chiar mănânc mult mai puțin zahăr. În momentul acesta am deja 74 kg. Nu înțeleg de ce. De ce nu merg la medic pentru SOPC? Penteu că problema mea a început la 18 ani după prima mea vizită la medic. Mi s-au prescris anticoncepționale am luat câțiva ani și am ajuns cu +20 kg, deșii medicii susțin că nu îngrașă ( mai cunosc persoane care au luat mult în greutate datorita lor) P.S.: nu mai iau de aproape 2 ani.
Ce să fac? Mă disperă deja.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sa ti dieta sa renunti la zahar la dulce la paine degeaba dai vina pe anticonceptionale daca tu maninci nonstop

| Anamaria9916 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu dau vina pe anticoncepționale, dau vina pe SOPC. Documentează-te puțin despre și întoarce-te cu un comentariu mai inteligent

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu cred ca tot la medic e mai intelept sa te duci.Iar greutatea ta e destul de normala.Ce inaltime ai?

| Sophieka a răspuns:

Sa vorbesti cu niste medici (nutritionisti).

| haileewatson a răspuns:

Nutritionist si antrenor personal

| Anamaria9916 explică (pentru haileewatson):

E ușor de spus. Dacă aș fi avut posibilitatea financiară să plătesc atât un nutriționist cât și un antrenor personal aș fi făcut-o de mult

| Smmo a răspuns:

Ce si cat mananci tu intr-o zi obisnuita?

| Anamaria9916 explică (pentru Smmo):

Variază se la o zi la alta. Sunt la facultate și lucrez pentru a ma întreține. Sunt zile și zile. Cantitativ, puțin. În unele perioade mănânc mai caloric, cum e sesiunea, dar am zile, nu o zi, zile (2-3) în care nu manânc absolut nimic.

| Smmo a răspuns:

Ei, acum nu exagera, inteleg ca vrei sa slabesti dar ceva trebuie sa mananci, barem 1 covrig pe zi si o masa seara sau la pranz, ceva fructe. Altfel dai de alte probleme.
Ar fi interesant de stiut daca kilogramele tale in plus constau mai mult in apa sau in grasime. Daca vrei sa mai tii vreun regim, din experienta mea personala si a celor din jur am vazut ca painea, cartofii, fructele (nu banane), dulciurile (mancate mai rar) nu ingrasa. In schimb carnea, maionezele, untul, supele, ciorbele, berea te fac sa iei in greutate. Gandeste-te daca ai consumat ceva din astea mai mult decat inainte sa te ingrasi.
Imi amintesc niste colege care avand probleme cu diferite glande endocrine, au fost obligate sa ia un tratament care le-a facut sa ia in greutate si una din ele imi spunea ca este mai mult umflata, ideea fiind deci ca era in tesuturi apa in exces.