| crybaby220 a întrebat:

Hei! Aseara am fost la o petrecere si la la 11 seara am fumat doua tigari. Azi dimineata la 8 ma trezeste mama mea sa mergem la doctor sa imi fac analizele. Trebuie sa imi fac urmatoarele: vsh. Hemoleucograma. Uree serica. Creatinina. Calciu ionic seric. Calciu seric total. Magnezime. Sideremie. Glicemie. Tgo. Tgp. Gamma gt. Examen sumar urina. Antigen helicobacter pylori. Intrebarea este... imi iese nicotina in analizele astea? Faza e ca fumam inainte dar foarte rar si acum nu mai fumasem aproape 2 saptamani si au fost doar alea doua tigari aseara...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nicotina nu iese din aceste analize, eventual vesta porcina... big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nicotina dispare din sânge in aproximativ 2-3 zile, ca sa nu mai zic de faptul ca dacă chiar ai fumat doar doua țigări, atunci e un risc minor ca nicotina sa iasă in evidentă, sau sa fie luată in calcul. Oricum, la analize îți va ieși ceva anormal, dar chill, ca-i totul ok laughing
Poți sa-ți dai seama doar prin radiografie la plămâni (se observa doar câteva mici diferențe între un plămân sănătos și unul afectat de viciile fumătorilor) ca ai fumat.

In rest, toate cele bune!

VSH-ul, viteza de sedimentare a hematiilor ar putea fi puțin mai mare, însă nu-ți face griji.

Iar dacă analizele nu au ieșit corespunzător, atunci medicul tău de familie te va pune sa faci altele după o săptămâna de la colectarea rezultatelor. Și peste o săptămâna, cred eu, ca nicotina va dispărea și vei avea niște analize foarte bune, de nota ca esti sănătoasă!

Mult succes! :*

| lilith16 a răspuns:

Nicotina dispare complet din sange cam in 2-4 zile din cate stiu eu dar depinde de organism, daca o sa iti iasa la analize cel mai probabil o sa fie ignorate, nu conteaza asa mult asa pentru ei, ii intereseaza problema pe care o ai de trebuie sa iti faci analizele

dar poti folosi aceste alimente ca sa scapi mai repede

Broccoli

Broccoli conţine foarte multă vitamina B5 şi C, vitaminele B reglând multe procese în organism. Acest aliment este o sursă bună de vitamina C şi protejează plămânii de toxine.

Portocale

Portocalele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, reducând şi stresul şi anxietatea cauzată de dependenţa de nicotină.

Spanac

Spanacul conţine acid folic şi vitamina B9, care sunt cunoscute pentru faptul că ajută la eliminarea nicotinei din corp. Acidul folic este esenţial pentru combaterea simptomelor de sevraj în cazul dependenţei de nicotină, jucând un rol foarte important pentru sănătatea mentală şi emoţională.

Ghimbir

Ghimbirul poate elimina multe simptome cauzate de fumat şi nicotină. Pentru a te bucura pe deplin de beneficii, consumă ghimbir crud, deoarece acesta reduce nevoia de nicotină, ajută la pierderea în greutate şi reduce nivelul de toxine din sânge.

Merişoare

Acidul din merişoare ajută şi el la eliminarea nicotinei din sânge mai repede. Nicotina creşte nivelul zahărului din sânge la fel ca merişoarele, din acest motiv fiind atât de bune pentru a înlocui ţigările şi pentru a opri poftele atunci când încerci să te laşi de fumat.

Lămâi

Lămâile reprezintă un alt aliment foarte bun împotriva efectelor nicotinei. Dacă fumezi, nicotina rămâne în organism până la trei zile, consumul de lămâi fiind recomandat pentru combaterea efectelor negative.