In viata o sa fii tu cu tine.
Poti incepe voluntariat sau ceva asemanator pentru a cunoaste persoane noi.
Trebuie sa mergi mai departe pentru nimeni altcineva nu o sa fie in locul tau.
Nu toti suntem pregatiti, altii sunt fortat sa fie si tot asa.
Sfatul meu este sa iti gasesti ceva ce iti face placere, cauti persoane similare si cauti cateva persoane cu care sa te intelegi.u
Cred ca trebuie sa continui cu psihoterapia chiar daca sedintele gratuite se termina in septembrie. Ideea e ca ajutorul specializat ar trebui sa fie pe primul loc, asadar incearca sa iti gasesti un loc de munca care sa iti permita sedintele astea + sa te muti de la parintii tai. Sunt sigura ca exista undeva un job potrivit pentru tine, fara prea multa interactiune cu oamenii, trebuie doar sa cauti.
Daca inotul te ajuta, incearca sa il faci mai des, sau apuca-te de alte activitati: sala, plimbari cu bicicleta, tenis, dans!? Sportul creste nivelul de dopamina, epinefrina, norepinefrina si serotonina. And who knows, poate vei intalni acolo o persoana cu care chiar sa rezonezi.
Un anxios ce suferă de anxietate sociala are nevoie mereu de stimuli,un astfel de mediu,altfel cu cât se izolează cu atât i se aprofundeaza anxietatea,el crede că este în siguranță stand în casă mereu,izolat,dar asta face ca anxietatea sa persiste și simptomele ei sa se intensifice la un grad foarte ridicat.
Expunerea este singura modalitate,expunerea repetata până creierul nu mai percepe acel pericol nejustificat,ca asta înseamnă anxietatea,sa ai frici multe nejustificate.
Sportul ajuta și ieșitul zilnic chiar daca ți se pare insuportabil,tu trebuie să ieși.
Anxietatea socială cred eu că o aveai de mult timp dar nu era așa intensa, ai tot ignorat și nu ai eliminat unele frici de care nu aveai curaj să le înfrunți, le-ai tot amânat si anxietatea a ieșit la suprafață în toată splendoarea ei.
Din foarte multe insecurități,de aici s-a dezvoltat,traume, bullying,mediu ostil familiar,conduita degradantă a familiei/părinților,scandaluri,certuri,bătăi,consum abuziv de alcool toate astea se revarsă asupra ta/lui/ei/lor.
Nu ai deloc încredere în tine,ai multe frici in subconștient pe care nu le-ai suprimat,te autosubestimezi/autosabotezi mereu,îți proiectezi mereu aceleași stări,acțiuni în care te vei simți la fel sau mai rău,îți proiectezi singur acea frica ca și cum o anticipezi,parcă o aștepți să vina.
Anxietatea fiecărui individ poate fi diferită,a unei persoane moderate,a altei persoane foarte complexe. Ai nevoie de un psiholog, psihoterapeut, este foarte greu tu singur să ieși din anxietatea aceasta, mai ales daca este cronică ( tulburare anxioasa) este foarte greu.
Când simți acea frica într-un context atunci trebuie să acționezi, altfel o sa ramai la fel, vei stagna. Înfrunta toate fricile și insecuritățile și atunci anxietatea va dispărea.
Salut! Sfaturile meu ar fi:
- să ieși cât mai mult în natură pentru a-ți oxigena creierul, astfel încât vei gândi cât mai limpede
- mișcarea fizică ajută foarte mult
- nu recomand fumatul, deoarece acesta crește riscul de anxietate
- nu recomand nici cofeina, deoarece aceasta crește riscul de anxietate, ba chiar și riscul unui atac de panică
- în momentele grele, îți recomand să faci niște exerciții de respirație pentru a-ți relaxa mintea și corpul
Îmi pare rău că treci prin asta, însă nu este sfârșitul lumii. Anxietatea socială se poate vindeca. De asemenea, îți recomand să te concentrezi pe tine în primul rând și mai puțin pe ceilalți, fă ce te face fericit pe tine în primul rând, deoarece viața e scurtă și nu știi când va fi ultima ta zi pe acest Pământ.
Sper că ți-am fost de ajutor! Sănătate.