Igiena personala trebuie sa fie ca si propia noastra umbra Ea trebuie sa ne insoteasca si sa se extinda asupra locurilor unde traim, muncim sau calatorim. Igiena este cea mai simpla si in acelasi timp cea mai eficienta modalitate de a ne mentine sanatosi atat pe noi, cat si mediul inconjurator.Invata sa traiesti intr-un medi curat! Era necesara aceasta intrebare?
Da
Cred ca sti la fel de bine ca mine cat de greu este sa iti intretii igiena personala atat de bine (ca fata) incat sa nu iti apara nici un cos sau punct negru, sa nu ti se ingrase sau sa ramana fara volum parul, sa ai grija ca pielea sa fie mereu hidtratata si fina, sa nu ai nici un fir de par pe piele, etc si in plus sa mai ai si scoala, teme, stresul examenelor, curatenia in casa, mancarea, sa ai grija de catel (o cheama Veve ) si in plus sa iti mai faci si timp pentru un sport pe care il practici, etc.
Eu de ex. imi pastrez igiena zilnic prin dus, iar pe cap ma spal o data la 2 zile (pentru ca altfel mi se face foarte gras), insa in acelasi timp am racit iarna asta de vreo 3-4 ori, am lipsit de la scoala din cauza asta ...etc
Si ma intrebam doar ce fac ceilalti pentru asi mentine si sanatatea, dar si igiena in frau mai ales iarna, pe frigul asta de afara
Trebuie sa acceptam responsabilitatea -este viata noastra.Nimeni nu poate sa le faca in locul nostru.Cel mai important este distribuirea rationala a bugetului de timp pe cele trei categorii de activitati:scolare, de intretinere, de refacere.Sanatatea ta poate fi infloritoare si cu o capacitate de munca optima.
Dus fac o data la doua zile. folosesc dove gel de dus si crema de corp, iar parul 1 data pe saptamana si folosesc Head & Shoulders
In zona intima ma spal o data sau de doua ori pe zi (depinde de timpul pe care il am), dus fac o data la doua zile, pe par ma spal de trei ori pe saptamana, pe picioare in fiecare seara, pe dinti si pe fata in fiecare dimineata si seara, baie nu fac-avand in vedere ca am cabinda de dus.
Vara- de 2-3 ori pe zi dus (asta include si zona intima si restul corpului), pe dinti dimineata si seara. Sper ca ti-am fost de folos
Pe corp.o data la 2-3 zile.depinde,e cam rece.pe picioare in fiecare seara.si parul de 2 ori pe saptamana.
Carmen133 întreabă: