| Dana2242 a întrebat:

Hei..cine stie ce poate contine acidul hialuronic contrafacut? Poate gasim un un medic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

Nu am mai auzit de acid hialuronic contrafăcut.

| sierra1 a răspuns:

" ce poate contine acidul hialuronic contrafacut?"

de la apă chioară cu un orecare conținut de gel și colorant, până la orice iți trece ție prin cap

| Dana2242 explică (pentru sierra1):

Mersi..pt implicare dar cum adjca apa chioara? Si daca stii sigur..ca apa. odata ce il folosesc pentru ca am luat teapa achizitionand de pe olx 2 seringi, dupa am descoprit ca nu e original, totusi ce mi pot face?

| Dana2242 explică (pentru Cipi1212):

Adica fake..care contine altceva ..de asta am si postat.

| Robert2526 a răspuns:

In general contin tot acid hialuronic, ori acid glucuronic ( un precursor al celui hialuronic). Totusi, nu recomand sa il folosesti, daca e glucuronic, o sa te alegi cu probleme grave...

| Dana2242 explică (pentru Robert2526):

Esti medic? Mersi...

Bula
| Bula a răspuns:

Doar in laborator specilizat se poate afla.

| sierra1 a răspuns (pentru Dana2242):

Dacă crezi că ce cumperi NU E ORIGINAL, nu folosi, returnează

| StudentLaMedicina a răspuns:

Nu injecta nimic. Lasă seringile. Dacă de ex e apă sterilă pusă în compoziție o să îți facă celulele să facă "implozie" local. Dacă e aşa de uns pe față nu contează aşa de tare.

| Hyperion7 a răspuns:

Despre ce acid hialuronic vorbim? Ce marca?

| lucianMKSro a răspuns:

Când vine vorba de hidratare, un dezavantaj pe care îl are acidul hialuronic în forma lui nativă este faptul că are o moleculă de dimensiuni mari, care nu reușește să pătrundă în straturile mai profunde ale pielii. De aceea, singura metodă prin care se poate utiliza "eficient" acidul hialuronic pur este prin injectare.

Injectarea de acid hialuronic acasă este extrem de periculoasă dacă nu ai cunoștințe foarte solide de anatomie facială. Efectele secundare pot varia de la simple efecte estetice nedorite, precum formarea de noduli, și până la complicații grave, precum necroza pielii, obstrucții vasculare sau chiar pierderea vederii. Cu alte cuvinte, în cazul în care ai un produs injectabil (așa cum am dedus din celelalte comentarii ale tale) care este contrafăcut (deci nu știi ce conține), poți să îți injectezi orice în piele, de la apă la otravă. Mai rău este că poți să injectezi substanța necunoscută direct într-un vas de sânge.

Mai mult decât atât, fiind un produs contrafăcut, nu știi dacă seringile respective sunt sterile sau nu și, chiar dacă produsul inclus în ele nu este toxic, riscul de infecție este ridicat.

Sfatul meu ar fi să arunci seringile și, dacă ai nevoie de un filler, precum acidul hialuronic, să îl obții prin produse cu aplicare topică (pe piele) sub formă de creme sau seruri. Ține cont totodată că rar vei găsi produse cosmetice cu aplicare topică care să conțină acid hialuronic în formă pură, asta pentru că există forme mult mai eficiente pentru hidratarea pielii. În majoritatea produselor cosmetice se folosește hialuronat de sodiu (sodium hyaluronate), sarea de sodiu a acidului hialuronic, care are o greutate moleculară mai mică, ceea ce îi permite să pătrundă mai adânc în piele.

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, nu avem medici pe acest forum si nu cred ca nu si-ar bate capul nici un medic sa ceara unui farmacist compozitia chimica a unui produs fake, dupa piata neagra sau care se vinde online de catre orice sarlatan.

Cat despre ce contine acidul hialuronic cumaparat de la piata, pe sub mana, online sau cine stie de la ce precupeata, este riscant, fiindca se folosesc produse de proasta calitate si se mareste cantitatea cu produse chimice care distrug tesutul, de aceea ajung multe femei cu fetele deformate, distruse si imbatranite rapid.
Daca esti direct interesata, poti plati unui farmacist sa faca analiza chimica a acelui produs, contra cost bineineles, ca nu lucreaza nimeni pe gratis.

| darrio2007 a răspuns:

Prețul.

| LisaJulie a răspuns:

Eu nu îți recomand să folosești acid hialuronic pentru față, nu este bun, in timp pielea poate fi mai vulnerabila spre alergii, ei nu vor spune niciodată tot ce conține medicamentul lor, oricum doamnele din reclama sunt sigur plătite foarte bine la cât de robotic prezintă produsul

| Dana2242 explică (pentru lucianMKSro):

Mersi..seringiile sunt sigilate doar ca dupa codul qr este produs fake

| Dana2242 explică (pentru StudentLaMedicina):

Da este injectabil...dar nu cred ca e apa...

| Dana2242 explică (pentru Hyperion7):

Revolax Deep

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru Dana2242):

Poate conține apă. Şi dacă apa pe care o conține nu e izotonică poate să facă foarte mult rău.

| Hyperion7 a răspuns (pentru Dana2242):

Nu cred că vând produse contrafăcute, vad că au sigiliul celor de la ANPC, nu cred că se joacă cu așa ceva, dar daca totuși ti se pare că e ceva incorect, fa-le plângere la ANPC