Da, cu diferența că dacă cazi în prăpastie s-ar putea să cazi totuși pe moale, dar la volan, sau dacă ieși din casă, s-ar putea ca cineva să vrea să facă amor cu tine și nu mai scapi. Așa că e chiar grav.
Gravă nu Este, dar Da, e anxietate socială. Cu tratament psihiatric, vei scapa de frica asta si vei duce o viață normală.
Suna banal dar trebuie sa afli de ce ai anxietatea asta, ie ceva mai mult decat "asa sunt eu".
Intrebare: Parinti tai te judeca des sau ai macar impresia asta?
Familia mea m-a judecat mai mereu. Gen si acum cand am dat bacul mi-au zis ca nu o sa il iau si ca voi pica pentru ca sunt proasta
Dar parintii tai se comporta asa des sau doar scapa cateodata perlele astea?
Multi gresesc la orele de condus, unii chiar dupa a 3 a oara de dat traseul, nu E un capăt de țară daca nu il iei, dar decat sa nu încerci mai bine incerci
E destul de "grav" cand circumstantele iti dicteaza viata, de acea trebuie sa intelegi ca OPINIA CUIVA DESPRE TINE NU TREBUIE SA DEVINA REALITATEA TA. Toti cei care te judeca in nume de rau este doar o reflectie a lor insisi.Cu totii avem o parte "negativa" in noi pe care multi o reprima,dar ea totusi continua sa traiasca in subconstient facand parte din noi, nefind constient de ea, In final ajungand o reflectie a noastra.
"Percepția ta despre mine este o reflectare a ta; reacția mea față de tine este conștiința mea "
De exemplu daca eu te fac proasta, eu undeva in mintea mea cred asta despre mine chiar daca nu sunt constient de asta. Exista si oameni care se iubesc pe ei insisi asa cum sunt, de acea sunt capabili sa ii iubeasca pe ceilalti fara sa ii judece, deoarece nu se judeca pe ei insisi.Cum te comporti cu tine asa te comporti si cu ceilalti.
Acum, frica de a nu fi urata/detestata de ceilalti este rezolvabila, deoarece am avut-o si eu(nu atat de grava, dar era existenta).Cel mai important lucru pe care il poti face este sa gasesti o frica mai mare fata de cea prezenta.De exemplu sa zicem ca iti este frica de soareci si lei, acum eu te pun sa alegi cu care sa intri in cusca.Tu alegi soareci deoarece iti este mai frica de leu chiar si daca soarecele iti produce frica nu este la fel de mare.Este usor de zis dar mai greu de facut, trebuie sa simti frica nu sa o sti intelectual.
Imagineaza-ti ca esti la 70de ani pe patu de moarte si te gandesti unde te-a adus frica asta,ce efecte negative a avut asupra ta(simte frica),ce viata vei duce daca nu treci peste asta? Fa o lista cu toate lucrurile pozitive de care o sa ai parte trecand peste aceasta frica.
Apucate de un sport,citeste ceva informativ ca sa te simti mai competenta, creaza-ti goluri, mediteaza, incearca sa devi mai buna in fiecare zi.
PSaca vrei sa ai incredere/motivatie/energie/fericire etc. la comanda cauta pe internet "NLP cum creezi o ancora pozitiva". Daca respecti procesul, merge ca la carte.
La cati pica examenul crede-ma...lumea s-a cam obisnuit cu ideea...nu zic asta pentru ca nu o sa iei,ci pentru ca nu ai de ce sa iti faci griji, nu il iei, dai alta data din nou, eu l-am luat desi nu s prea atent la drum, asa ca poti sa il iei