anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! De cateva saptamani am inceput sa iau pilule contraceptive asa cum mi-a recomandat ginecologul. Am citit si prospectul si le-am luat in fiecare zi incepand din prima zi a menstruatiei, la aceeasi ora. Am terminat cele 21 de pilule albe iar acum trebuie sa le iau pe cele 7 verzi. Intrebarea mea este, ciclul cand trebuie sa-mi vina, in saptamana aceasta cand iau ultimele pilule verzi sau dupa ce le termin? Trebuie cumva sa iau o pauza intre blistere? Fetele care iau anticonceptionale lamuriti-ma si pe mine va rog mult! Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Menstruatia trebuie sa apara in perioada in care iei anticonceptionalele 22-28 (nu ne spui nici macar ce preparat iei, faptul ca sunt verzi nu ne spune nimic). Daca blisterul are 28 de pastile, nu trebuie sa faci nici o pauza, vei continua cu prima pastila din urmatorul blister in ziua imediat urmatoare ultimei pastile verzi.
Ai nelamuriri extrem de importante privind administrarea. Cred ca ar trebui sa mai citesti prospectul cua tentie de minim 5-6 ori (in general ar fi bien sa il cam inveti pe dinafara) si sa mai mergi o data la ginecolog pentru lamuriri. Fie nu ti-a explicat suficient, fie nu ai fost tu atenta, dar este riscant sa iei un tratament hormonal neintelegand atat de multe din modul de administrare

| Justdoit4 a răspuns (pentru Brigaela):

Am inteles. Anticonceptionalele se numesc Midiana, e prima oara cand iau si m-am informat inante destul de bine dar acum sunt un pic ingrijorata fiindca este a 3-a zi de cand iau comprimatele placebo ( cele verzi ) iar menstruatia inca nu mi-a venit si de aceea voiam sa fiu sigura daca le-am luat corect pana acum sau trebuia sa fac o pauza dupa ce le-am terminat pe primele 21. E ceva normal daca imi intarzie ciclul cateva zile sau in prima luna nu vine deloc, sau e posibil sa fiu gravida? Multumesc mult.

| Brigaela a răspuns (pentru Justdoit4):

Menstruatia trebuie sa vina undeva intre a doua si a cincea zi pe pastilele verzi, deci nu ai absolut nici un motiv de ingrijorare, ci doar nu te-ai informat corect. Nu e normal sa intarzie menstruatia, iar daca ea nu vine e posibil sa fii insarcinata. Dar deocamdata nu a intarziat, doar daca ajungisa iei si a sasea pastila verde si nu a aparut sangerarea e cazul sa consideri ca intarzie, caz in care trebuie sa te prezinti imediat la ginecolog (fara a mai incepe alta folie)

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată :D

Eu mă tot ÎNTREB de ce mai EXISTĂ Prospect dacă nu-l citiţi!?! :(
Acolo ar trebui să scrie foarte clar!

De obicei, sângerarea de întrerupere ( aşa-zisa menstruaţie ) va apărea în cea de-a 2-a ( sau a 3-a ) zi după terminarea celor 21 de comprimate cu substanţă activă!

Toate cele bune!

Sărbători Fericite!
http://i.imgur.com/1e0N7Bl.jpg

http://i.imgur.com/2q6KoEi.jpg

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

De fapt, chiar SCRIE foarte CLAR în Prospect :

"3. CUM SĂ LUAŢI MIDIANA
Când şi cum să administraţi comprimatele?
Atunci când contraceptivele orale sunt utilizate în mod corect procentul insuccesului este de aproximativ 1% per an.
Frecvenţa insuccesului poate creşte dacă aţi omis un comprimat sau dacă contraceptivul nu este utilizat în mod corect.
Luaţi un comprimat Midiana în fiecare zi, cu puţină apă dacă este necesar. Puteţi lua comprimatele cu sau fără alimente, dar trebuie luate la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi.
Blisterul conţine 21 de comprimate. Pe blister, în dreptul fiecărui comprimat este marcată ziua din săptămână în care trebuie administrat. De exemplu, dacă începeţi administrarea miercuri, utilizaţi un comprimat care are marcat alături „mi". Urmaţi direcţia săgeţii până când terminaţi toate cele 21 comprimate.
În următoarele 7 zile nu veţi mai utiliza comprimate.

În decursul acestor 7 zile (care fac parte din săptămâna de pauză) trebuie să înceapă menstruaţia (sângerare de întrerupere). De obicei, sângerarea de întrerupere va apare cea de a 2-a sau a 3-a zi din săptămâna de pauză.

În cea de a 8-a zi de la administrarea ultimului comprimat Midiana (adică după cele 7 zile din săptămâna de pauză) începeţi următorul blister, chiar dacă sângerarea nu s-a oprit. Aceasta înseamnă că veţi începe întotdeauna un blister nou în aceeaşi zi a săptămânii şi, de asemenea, că sângerarea de întrerupere va apare aproximativ în aceeaşi zi, în fiecare lună." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/pro_2515_06.05.10.pdf?anmPage=879&ID=17582

"4.2 Doze şi mod de administrare
Doze
Cum se utilizeazǎ Midiana Zilnic
Comprimatele trebuie administrate în fiecare zi, la aproximativ aceeaşi oră, dacă este necesar cu puţin lichid, în ordinea indicată pe blister. Administrarea comprimatelor este continuă. Se administrează câte un comprimat zilnic, timp de 28 zile consecutiv. Fiecare blister ulterior se începe în ziua succesivă administrării ultimului comprimat din blisterul precedent. Sângerarea de întrerupere apare, de obicei, la 2-3 zile după iniţierea administrării comprimatelor placebo şi este posibil să nu se oprească înaintea începerii următorului blister." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/.......10.14.pdf