Cred ca pentru ca inghiti si mult aer cand iei pastila.
Ia-o mai cu grija, nu ca haplea.
^Cineva sa-l opreasca pe asta, ca copy-paste poate da oricine...
Cum a zis Dumnezeu (Amin) probabil le iei cu frica sa nu te ineci si fortezi la inghitire, facand asta inghiti si mult aer care trebuie sa iasa pe urma, de aceea ragai.
Eructatia sau ragaitul se manifesta prin eliberarea gazelor acumulate la nivelul stomacului prin cavitatea bucala, proces insotit de cele mai multe ori de un sunet neplacut.
mancatat sau baut lacom;
consumul bauturilor acidulate;
aerul inghiti pe sistem nervos;
fumatul.
consumul alimentelor si bauturilor ce au capacitatea de a produce un volum mare de gaze in timpul digestiei (de ex. bauturile carbogazoase);
aerul inghitit pe sistem nervos;
alergiile alimentare;
deficienta de acid gastric.
Cele mai eficiente remedii pentru eructatie sunt urmatoarele:
Consumati citrat de sodiu, insa cu moderatie, intrucat in cantitati mari, aceasta substanta poate duce la cresterea aciditatii stomacale.
Amestecati, intr-un pahar cu apa, 1/2 lingurita de praf de corp, 1 lingura de zeama de lamaie proaspata, 1 lingurita de suc de ghimbir si beti continutul rezultat. Totodata, puteti amesteca 1/2 lingurita de praf de copt cu praf de ghimbir. Luati amestecul rezultat cu apa calda pentru a combate flatulenta (acest amestec contine ioni de sodiu, motiv pentru care este contraidicat persoanelor diagnosticate cu hipertensiune arteriala).
Amestecati, timp de 2-3 minute, intr-un pahar cu apa calda 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingura de suc de ghimbir si beti continutul rezultat, cat este cald.
Puneti intr-un pahar cu apa calda 1 lingurita de praf de sofran si putina sare grunjoasa. Beti continutul rezultat inainte de a se raci.
Amestecati 1 lingurita de chimen indian si cateva picaturi de zeama de lime. Lauti continutul rezultat, apoi beti putina apa calda.
Pisati 100mg de seminte de chimen indian, 100mg de ghimbir uscat si 25mg de sare grunjoasa. Depozitati continutul rezultat si consumati zilnic o lingurita din acest amestec impreuna cu putina apa calda.
Amestecati 250ml de zeama de lime proaspat, 100mg de chimen indian si 100mg de ghimbir uscat. Lasati amestecul la uscat, apoi macinati-l fin, si la urma adaugati 25mg de sare grunjoasa. Luati cate 1 varf de lingurita impreuna cu putina apa.
Pregatiti un ceai in care amestecati 1 lingurita de seminte de schinduf, 4-6 catei de usturoi zdrobiti si 1 pahar de apa. Dupa ce ati pregatit ceaiul strecurati semintele de schinduf. Cateii de usturoi pot fi mancati.
Puteti intr-un pahar de apa fiarta 2-3 frunze de dafin si coaja de la 1/2 de portocala. Lasati la infuzat timp de 4-5 minute, strecurati ceaiul rezultat si apoi beti-l.
Mestecati o bucatica de nucsoara sau pregatiti un ceai din semintele zdrobite de la 3-4 nuscoare, putin praf de ghimbir si putin praf de nucsoara. ATENTIE: Nu va formati un obicei din a consuma nucsoara, intrucat acest fruct da dependenta, duce la aparitia constipatiei si la acumularea toxinelor in organism.
Faceti o infuzie de chimen dulce sau mestecati periodic o lingurita de chimen dulce prajit.
Adaugati putina asafoetida in timpul procesului de pregatire a unor legume ce produc o cantitate mare de gaze, asa cum sunt ceapa, varza, brocoli, si fasole. Fructele care produc o cantitate mare de gaze in timpul procesului de digestie sunt pepenele galben si merele crude. De asemenea este recomandat sa lasati aceste fructe si legume intr-un bol cu apa pentru 2-3 ore inainte de a le gati.
Adaugati 1 lingurita de menta uscata sau 1 lingura de menta proaspata si taiata marunt intr-un pahar cu apa fierbinte si lasati la infuzati timp de cateva minute.
Mestecati o cantitate mica de frunze de piper betel, la care adaugati cateva picaturi de miere de albine.
Isadenisa întreabă:
anonim_4396 întreabă: