| KeepBreathing a întrebat:

Hei! De curând am mers la doctor și am aflat că am scolioză. Mi s-a recomandat un corset ce "mă obligă" să îmi țin spatele drept, kinetoterapie și înnot. Asistenta doctorului la care am fost mi-a spus ca acel corset va fi foarte ușor de purtat și...aici intervine problema mea laughing). Este insuportabil. Nu mă așteptam să fie floare la ureche, dar nici atât de dificil. Abia pot respira în el și mă dor foarte mare umerii. Știu că este înspre binele meu și nu prea am ce sa fac, dar vreau să știu dacă o să îmi fie mereu atât de dificil să îl port sau mă voi obișnui...
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am doua nepoate cu scolioza dubla și ambelor le-a fost prescris sa poarte corset plus kinetoterapie. Și ca sport ar fi ok sa mergi la înot. Știu ce au tras ele săracele cu cosretele pana s-au obișnuit. Îți va fi greu la început dar cu timpul te vei obișnui. Dar sigur ca și tu trebuie sa îl porți corespunzător. Adică sa încerci sa ții spatele drept Sa mergi și sa stai dreapta. Și sa porți un maiou sau un tricou pe dedesubt ca să nu transpiri și sa te mănânce pielea.

2 răspunsuri:
| qieiqpalz a răspuns:

Salut si eu am scolioza doar ca dubla si nu mi s-a dat nimic doar tratament de vigantoleten atat fara nimic pentru spate ...incearca sa il tii drept cat mai mult timp si nu cred ca vei patii ceva si apropi fa sport (nu recomand sala, bicicleta, plimbare chestii de genu )

| Afurisenia a răspuns:

Cand spatele ti se va indrepta, nu vor mai fi probleme.
Doar nu te asteptai sa fie ca un tricou. Trebuie sa preseze ca sa-ti indrepte oasele. Insa e nevoie ca si tu sa stai/mergi drept. Daca nu o faci, corsetul te va deranja mereu si nu te va ajuta prea mult.