| crybaby220 a întrebat:

Hei! De ieri seara pe la 8 am avut o durere de stomac destul de mare, incat a doua zi imediat ce s-a facut dimineata am decis sa merg la doctor. Mi-am facut o programare la o clinica privata in aceeasi zi la ora 16:30. La doctor mi-a facut si ecograf si consultatie si la sfarsit o injectie no spa. Mi s-a spus ca pierd foarte mult sange pe timpul menstruatiei si ca eu nu compensez cu nimic. In speranta ca voi slabi, mancam doar legume, iaurturi si foarte rar mancare gatita. Carnea nu imi place deloc, dar doctorul m-a sfatuit sa mananc daca vreau sa ma fac bine, ca trebuie sa ajut si eu la tratament.(asa ca mama mi-a gatit ceva carne de vita pe care am mancat-o pe la 6 seara). In fine... pana pe la vreo 6 inca ma durea foarte tare si aveam stare de greata. Abia apoi a incetat durerea continua, dar ma durea foarte tare cand ma miscam. Acum, la 1:30 noaptea m-am trezit din cauza ca nu pot sa ma misc din cauza ca ma doare foarte tare in zona apendicelui. Ma ingrijorez foarte tare, intrebarea este, doctorul trebuia sa vada daca am apendicele inflamat, nu? Trebuia sa iasa la ecograf, nu? Ea mi-a spus dupa ecograf ca sunt foarte curata... ar trebui sa merg astazi din nou la ea? Am 15 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Apendicele inflamat nu se vede la ecografie. Uneori apendicita debuteaza cu dureri periombilicale sau in capul pieptului, moment in care diagnosticul nu se poate face nicicum. Daca durerea se muta in partea din dreapta jos, e momentul pentru un consult chirurgical. Ecografia este complet inutila pentru diagnosticarea apendicitei acute (poate cel mult sa excluda ca durerea este de cauza anexiala sau renala, dar nu vede apendicele)

| dannyel86 a răspuns:

Cand durerea persista un interval mare de timp si apare mai ales in zona dreapta, inghinala, se poate suspecta a fi o criza de apendicita. Va trebui sa te prezinti iar la doctor, pentru a pune diagnosticul corect si pentru a se lua masurile care se impun.