Cel mai intelept lucru ar fi sa mergi la medicul de familie, care sa te consulte, sa-ti puna diagnosticul corect si sa-ti recomande tratamentul adecvat. Pana atunci, incearca cu Decasept cu albastru de metil si propolis, care dezinfecteaza si descongestioneaza gatul. Este f.f. bun. Daca ai avea tinctura de propolis in casa, ti-as recomanda cate 25 de picaturi pe o bucatica de paine. Se iau de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora dupa masa. Ideea e sa nu mananci si sa nu bei nimic dupa ce ai luat propolisul, pentru as putea face efectul. De asemeni, seara, inainte de culcare, iti recomand baie f. fierbinte (cu un pumn de sare grunjoasa) la picioare, dupa care te stergi, iti pui ciorapi si te bagi in plapuma. N-ar strica si o frectie cu otet inainte de culcare. Ceaiuri cat mai multe cu miere de albine si lamaie. De asemeni poti manca pe parcursul zilei lamaie cu miere sau cu zahar (cat de multa), caci vitamina C pe care o contine lamaia este f. indicata in raceli si gripe, pentru ca este dezinfectant si contribuie la intarirea sistemului imunitar. Tot pentru gat, poti sa-ti pui comprese cu cartofi rasi, stropiti cu spirt sau pur si simplu o carpa umezita cu apa, apoi cu spirt, peste care se infasoara gatul cu un prosop uscat sau fular, pentru a tine cald. De asemeni si galbenusul de ou frecat cu zahar sau miere de albine si putina lamaie este bun pentru durerile de gat. Alta varianta este galbenusul frecat cu zahar/miere si pus intr-o cana de lapte cald. Sanatate maxima!
Uita-te in gat. Daca ai amigdalita pultacee trebuie sa vezi punctele albe de puroi, si atunci este nevoie de antibiotic
Klacid iei. Daca nu-l tolerezi iei Augmentin.
Ambele se iau 1tableta/12h.
Si eu am aceeasi probema.mama mi-a cumparat trachisan si e ft bun, chiar acum l-am luat