| Raducan_Briana_1975 a întrebat:

Hei! Este ora 1.38 dimineata,iar eu nu pot sa dorm din cauza mancarimilor provocate de varicela.M am scarpinat, dar nu am rupt nicio bubita.
Chiar daca ma scarpin si nu se rup bubitele tot o sa raman cu semne?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Buna. Nu este indicat sa te scarpini in ciuda mancarimilor deoarece exista riscul de infectie precum si cel de ramanere a semnelor specifice. In mod normal, trebuie consultat un medic care iti va prescrie medicatie specifica cu antivirale pentru varicela si probabil un antihistaminic (antialergic) pentru reducerea mancarimilor. In schimb, iti recomand sa aplici comprese reci pe zonele unde te mananca insa fara sa lezezi acele bubite ( strict aplici compresa fara sa apesi sau sa efectuezi un gest care ar putea sparge acele vezicule). Daca nu se rup acele "bubite" nu prea exista sanse sa ramana semne.

| JackR a răspuns (pentru iulian1302):

Depinde! De exemplu, pe mine m-au "speriat" ai mei "daca te scarpini, o sa ramai cu semne" si m-am chinuit ceva vreme, dar pana la urma m-am scarpinat. Boala trecuse, dar curios fiind. m-am catarat pe un scaun, ca sa ajung sa ma vad in oglinda de la baie. Bineinteles ca am cazut, cu arcada direct in marginea chiuvetei. Nu mi-au ramas semne de la varicela, dar cicatricea de la arcada sparta o am si acum. Precizez, aveam 4 ani! big grin

| iulian1302 a răspuns (pentru JackR):

Acum nu putem spune ca acele cicatrici raman in proportie de 100% dar exista posibilitatea sa ramana!

2 răspunsuri: