| Supplexa a întrebat:

Hei. Eu m-am apucat de fumat de cateva zile [am 13 ani ], ce parere aveti ar trebui sa continui?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| GăbițuGabriel a răspuns:

Tu ce crezi? Ce-ti spune mintea ta de copil de 13 ani? Oare e normal sa fumezi la 13 ani? Eu am 16 si sincer nu ma voi apuca de acest viciuwinking, 1. E scump si 2. iti face rau tie happy sper ca ai inteles. totul e pe raspunderea ta.

14 răspunsuri:
| aladinbeci a răspuns:

Nu ar trebui sa continui, ci ar trebui sa te lasi de fumat cat mai repede!

| Madayna a răspuns:

Nu ar trebui sa continui, esti prea mic.

| NAdrian a răspuns:

Nu

| gmxromania78 a răspuns:

Renunta, mai tarziu vei regreta!
Cunosc un baiat care la 15 ani s-a apucat de fumat iar la 24 s-a imbolnavit de plamani grav, din fericire a scapat dar nu mai poate fii din nou cum a fost, plamanii lui sunt afectati.
Uite si niste puncte la care vei stii daca sa te lasi sau nu:
1.Esti fata, iti ingroasa vocea iar apoi cei din jurul tau vor crede ca esti baiat...(nomask);
2. Fumatul te imbatraneste, te face itr-un fel mai negru si pielea fetei este aspra;
3.Te poti imbolnavii de plamani grav;
4.Sunt extrem de scumpe, cu acei bani iti poti lua de mancare pentru approx. o zi;
5.Nu esti mai "cool" daca fumezi;
6.Vei pierde prieteni pentru acest viciu, iar mai apoi vei deveni un nimeni;
7.Innegresc dintii.
Sper sa tii cont de sfaturi, numai bine.Stop smoking!

| Goooogle a răspuns:

In nici un caz, gandeste-te ca ai 13 ani, nu degeaba tigarile sunt interzise copiilor sub 18 ani. La varsta ta inca nu stii ce este viata cu adevarat, mai incolo vei regreta ca te-ai apuca si ca nu te vei mai putea lasa.

| secessumaeternum a răspuns:

Fumatul este bun pentru sanatate, nu baga in seama toti indivizii astia care iti spun ca face rau. Da, continua pentru ca iti va ingrosa putin vocea si nu o sa mai pari un copil enervant. Tigarile nu sunt scumpe...Ce? Nu poti face rost zilnic de cativa lei ca sa iti iei tigari la bucata pentru inceput?

| Supplexa explică (pentru secessumaeternum):

De la fumat ai arderile mai dezvoltate in corp?, asa am auzit...

| andreeaaa0123 a răspuns:

Nu! La 13 ani ar trebui sa-ti cheltui banii care ii dai pe tigari pe orice altceva.

| Katyussha a răspuns:

Bai nu e bine deloc.La 13 ani, strangeti mana intr-un pumn si uita-te la pumnul tau, uite asa de mica e inimioara ta si ea se chinuie sa bata.O sa regreti mai tarziu, poate o faci din cauza colegilor, poate esti stresat/a, poate ai probleme acasa etc. Dar totusi gandeste-te ca nu e bine pentru sanatatea ta, iti coagulezi sangele, tragi otrava in tine, si eu ma apucasem la 14 ani si mi-a parut foarte rau m-am lasat mai tarziu si ma bucur ca am facut-o, nu e bine la varsta ta. Asteapta sa ai 16- 17 macar sa fii cat de cat mai dezvoltat " la minte " sa poti sa iei o asemenea decizie, daca vrei sa iti petreci toata viata ta cu o asemeanea dependenta, ca daca continui un an dupa nu poti sa te lasi asa de usor, si altii in loc sa lupe, aleg sa mearga mai departe cu tigara-n gura. Tatal meu a inceput sa fumeze la 12 ani, avea un anturaj dubios, si a 40 de ani a facut un atac celebral si a fost paralizat pe jumatate, si-a f**** toata viata. Gandeste-te, chiar merita sa faci asa ceva? Chiar merita sa iti freci viata.

| Pandaaa18 a răspuns:

Depinde de tine, nu de noihappy şi eu fumez dar rar şi sunt şi mai mare ca tinelaughing Dacă simţi că e bine ce faci.fă`o în continuarelaughing :p

| LauraG3 a răspuns:

Depinde numai de tine, dar gandeste-te ca iti distrugi corpul si faci si risipa de bani! tongue

| TheSway a răspuns:

Nu, esti un copil inconstient, daca esti mandru ca pari mai barbat cu tigarea in gura nu esti altceva decat un rahat cu ochi.

| Supplexa explică (pentru TheSway):

Sunt fata -_-

| GăbițuGabriel a răspuns (pentru Supplexa):

Cu atat mai grav.winking Fetele nu sunt la fel ca baietii, sunt mai fragile si sensibile, daca ai fuma de la 13 ani cred ca la 20 de ani vrei avea 35 kg poate mai putin. happy