anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei!
Eu merg in fiecare saptamana la dentist din decembrie fiindca am avut 2 carii mici si una care mi-a ajuns la nervul maselei. Mi-a facut o carie mica, iar acum mai este una, si a rezolvat-o oarecum pe cea care a ajuns la nerv. Acum imi mai curata doar canalele fiindca sunt foarte inguste.
Faza e ca toti din familia mea au dinti sensibili, si la fel si eu am mostenit chestia asta...sad Sunt asa mai galbui, si nu pot da rece sau cald fiindca ma doare foarte tare. Am si pete de fluor pe ei.
Faza e ca simt ca mi se misca dintii. Am auzit ca poate fi parodontoza.Cum se trateaza, ca sincer mie mi-e frica.Te opereaza, sau ce?
Si mai sunt si complexata ca dintii mei nu sunt albi si au pete.Ar trebui sa ma simt rusinata? Eu i-am ingrijit cum trebuie, dar dentista mi-a zis ca asa sunt, si nu am ce sa le fac.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Daca toti din familie au genul de dinti mai sensibili chiar nu vad ce poti sa faci tu cu dintii tai in afara de a te spala zilnic pe dinti, rusinata nu trebuie sa te simti

| Marselina a răspuns:

În formele incipiente se recomandă o igienizare profesională riguroasă a cavității bucale urmată de un tratament local si/sau general. De mare importanță este respectarea regulilor de igienă personală de către pacient și renunțarea la obiceiurile vicioase. Tratamentul include intervenții de mică chirurgie parodontală, care urmăresc sterilizarea și desființarea pungilor paradontale, urmând înălțarea și îngroșarea țesutului osos existent prin aplicarea osului liofilizat sau a unor membrane de colagen rezorbabile.

Vaccinurile antistafilocice și alte tratamente medicale sunt complementare unei intervenții chirurgicale, care este o soluție radicală de tratament a paradontozei în cazurile grave.