Si eu port ochelari și am trecut prin aceeași situatie numai puțin mai diferit. Eu nu purtam ochelari timp de 2 luni numai pentru ca mă vedeam altfel cu ei (e complicat ) dar totusi m-am gândit ca trebuie mai întâi să mă gândesc la sănătatea mea, la vederea mea, dacă nu îi porti ți se vor mari dioptriile și pana la urma o sa ajungi mioapa.
Sunt sigura ca nu arati urat cu ochelari, nimeni nu o face, nu mai baga în seama răutățile colegilor tai, tu gandeste-te la ce e bine pentru tine, nu le face pe plac lor.
Dacă nu porti ochelarii vei avea mult de suferit și nu meriți asta, nimeni nu merita.
Deci stai cu capul sus, poarta ochelarii șI nu uita ca nu ești singura. Sănătate.
Daca acum nu "inveti" sa-i porti, se prea poate ca, peste ani si ani, sa inveti sa traiesti ca un orb!
Ca sa orbeasca trebuie sa prezinte simptome de viziune ințetosata fara a acorda caz si in timp se agraveaza. Pe mine vara sau cand e cald afara ma ustura sau dor ochii si cand e frig umezeala nu am treaba
Totul este si de design si de apreciere.
Foarte mult face rama ochelarilor pe care le porti!
O rama poate sa confera o personalitate purtatorului. Poate da o nota de seriozitate, elaganta, de "istetime" (vezi secretarele din filme), dar pot exprima si contrariul.
Alege-ti o rama care-ti confera "inteligenta" si imediat vei fi apreciata!
O sa mai cresti si o sa realizezi la un moment dat ca e mai importanta sanatatea decat sa fii cool in fata colegilor
Leaga-te la ochi, umbla prin casa sau ia un baston de orb si iesi afara. Simte-te frumoasa. Catre asta te indrepti.
Întotdeauna este mai greu începutul. Mie mi se par cool fetele care poartă ochelari; ascund un aer misterios, si este plăcut lucrul acesta.
Curaj!
Nu e inceputul... port de la 5 ani
Daca nu iti plac ochelarii, fa-i operatie si vei scapa de ei. Si eu am ochelari, dar nu i-am prea purtat si de asta as vrea sa ma operez fiindca mi-au crescut dioptriile foarte mult insa, spre surprinderea mea, si dupa operatie trebuie sa port ochelari fiindca ochiul va ramane putin sensibil! Numai bine!
Cam si eu ma regasesc printre cele scrise de tine. Am ochelarii de anul trecut din Septembrie si mai mult au stat deoparte decat la ochi. Ii mai port si eu cand ma dor ochii si imi amintesc "stai ca eu trebuie sa port si ochelarii" si de asta ma dor ochii. De mine si-au mai gasit sa rada prosti de la facultate. Colegi idioti, dar tin minte ca odata i-am tras o palma peste ochi unui prost ca i-am facut ochelari naturali la ochi. Vanatai. Nu e nimic de ras cand cineva poarta ochelari.
Adevarat ca nu prea ii port iarna cand e ger pentru ca atunci cand intru de la frig la cald raman in ceata si dau jos si cand ploaua. Nu am ochelari cu stergatoare.
In ultima perioada crede-ma ca m-am cam obisnuit sa ii port si afara si in casa. Nu alta, dar nepurtand ochelarii iti cam sapi singur groapa pentru ca ochii trebuie protejati de ochelari. Nefacand asta dioptria creste, odata cu asta se agraveaza si problema de vedere. Trebuie doar sa te gandesti la sanatatea ta. Asa te convingi sa ii porti.