anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei fetelor! Am o întrebare mai intima... Deci de vreo luna când ma duc la toaleta vad pe chiloti o pata alba-galbuie mai lipicioasa asa. Si, mi-e cam rusine sa zic dar, atunci cand ma spal si dau cu unghia inauntru vad o chestie alba lipicioasa. Ce inseamna toate astea? E posibil sa imi vina menstruatia? *Scuzati categoria daca nu e una corecta*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Ceea ce se intampla este perfect normal de acum inainte.
Organele tale sexuale interne, s-au format si isi incep activitatea, producand secretii care sunt mai abundente, sau mai putin abundente, depinzand de perioada ta din luna. Menstra va apare in urmatoarele 12 luni.
Inca nu putem stii cu precizie data, dar mama ta ar putea sa-ti spuna, pentru ca o mostenesti pe ea, iar menstra iti va veni la aceeasi varsta care i-a venit si mamei tale.
Din acest moment, tu trebuie sa ai grija de igiena ta coporala mai mult ca inainte, inclusiv cea a "poponetului". Spalat cu apa calda si sapun dimineata si seara, schimbat chilotelul zilnic, sau de cate ori este nevoie.
Mai multe despre transformarile din corpul tau, le poti discuta cu mama ta, sau citii pe internet despre ele.
Daca ai nelamuriri, vino aici si pune intrebarile, ca sa-ti explicam pe intelesul tau.

2 răspunsuri:
| MynameisRoxana18 a răspuns:

E ok, e pentru ca te dezvolti si corpul ttau se maturizeaza

| Alinxdx a răspuns:

Du te la un ginecolog cu mama ta? daca faci prostii