| AlexaaAle a întrebat:

Hei fetelor.Am o problema.
Deci mie mi-a venit ciclul menstrual de aproximativ 1 an si nu a avut timp sa se regleze,totul bine, dar de 2 luni nu mi-a mai venit.Luna trecuta am observat ca pe absorbantele mele zilnice este mereu ceva ce seamana cu ciclul menstrual dar nu este.Adica este aproape maro si curge in cantitati foarte mici doar cat sa patez putin absorbantul zilnic,in schimb cand ma spal in zona intima sincera sa fiu sper sa nu va fac scarba, dar imi curg sau cad niste chiaguri destul de mici care au aceeasi culoare care o are si chestia care este pe absorbant.Imi este rusine sa ii zic mamei mele.Tin sa mentionez ca are si un miros foarte nepacul, dar si ca NU mi-am inceput inca viata sexuala.
Multumesc anticipat.Dau fundita
Sper sa ma puteti ajuta love struck

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| FαмєLiqυσяLσvє a răspuns:

Dereglare hormonala. Mai bine consulta un dermatolog, este o perioada foarte lunga fara menstruatia. Sper ca te va putea ajuta danduti ceva medicamente sau ceva. Mai bine sa iti faca o consultatie, ca sa nu ai si alte probleme, fiindca o prietena a avut probleme de genul si dupa aia a aflat ca avea niste probleme la aparatul sexual si s-a tratat cu medicamente.

| AlexaaAle explică (pentru FαмєLiqυσяLσvє):

Faza e ca eu sunt destul de mica..am 14 ani.dar in acelasi timp sunt si foarte dezvoltata...anul trecut am fost la medic si mi-a dat o alifie cu care sa ma dau pe spate..acea alifie mi-a declansat ca sa zic asa menstruatia ma gandesc ca o fi de vina si aia

| FαмєLiqυσяLσvє a răspuns (pentru AlexaaAle):

La 14 ani ar trebui sa ai primul control ginecologic. Factorii care influenteaza in aceasta dereglare hormonala pot fi variati, de aia te-am sfatuit sa vorbesti cu mama ta ca sa te duca la ginecolog, fiindca nu ai nimic de ascuns incat sa iti fie frica sa mergi!

Ok o sa vorbesc cu mama mea..pana la urma si ea e femeie o sa vedem ce e de facut :* Merci frumos de ajutor

Nu ai de ce happy Cu siguranta te va intelege, si multa bafta.

| SunnyDay88 a răspuns (pentru AlexaaAle):

Pentru ce era alifia? nu cred ca continea hormoni. in plus e normal ca la varsta de 13 ani sa ti vina ciclul.

| SunnyDay88 a răspuns (pentru FαмєLiqυσяLσvє):

Dermatolog? tu la el te duci cand ai probleme cu menstruatia?
mai bine sa interce la un ginecolog, cred ca are mai multa experienta si carte in ceea ce priveste anatomia sexuala feminia si fiziologia acesteia.

| FαмєLiqυσяLσvє a răspuns (pentru SunnyDay88):

LOL, scuze draga laughing Am pus dermatolog fiindca paralel cu aceasta intrebare citeam alta a unei fete cu probleme acneice. happy GINECOLOG ** Scuza-ti neatentia.

Stai linistita mi.am dat seama :*

Mersi draguto happy

32 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată!

În primul rând, faptul că nu ţi-a venit menstruaţia de 2 luni este relativ "normal", având în vedere că eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual şi ai DOAR 14 anişori.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Totuşi, având în vedere că ai acea secreţie maronie de o lună ( + cheaguri + miros urât/deranjant ) - ceea ce este cam MULT şi NU este normal - e posibil să fie vorba de o dereglare hormonală sau de o afecţiune ginecologică...

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină ( pe care o excludem, din moment ce nu ţi-ai început viaţa sexuală ),...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.

Bine-nţeles, TREBUIE să vorbeşti şi cu mama ta şi să te ducă la medic ( aşa cum explicam mai sus )!

Toate cele bune.

| AlexaaAle explică (pentru bursuc001):

Merci mult pentru raspuns :* Apreciez ca ai stat sa scrii atat

| bursuc001 a răspuns (pentru AlexaaAle):

Cu plăcere!

O zi frumoasă.

| Azµre a răspuns:

Vezi un ginecolog, poate fi o dereglare hormonală.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Sunt dereglări hormonale.
Spune mamei tale şi mergeţi la un ginecolog.
Îţi va da tratament pentru asta.
Te pup!

| SunnyDay88 a răspuns:

E o dereglare horminala insa e bine sa vizitezi un medic ca 2 luni e cam multicel sa nu ti vina.

| AlexaaAle explică (pentru SunnyDay88):

Merci :* Mai astept cateva raspunsuri si apoi dau funda

| onlyme2851 a răspuns:

Buna! Desi uneori nu se regleaza nici chiar dupa un an, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mama ta si sa ii spui cum sta treaba. Te va duce la un medic care va stabili daca e normal sau nu, s.a.m.d. Nu ai de ce sa iti fie rusine happy. Poate chiar si mama ta a intampinat astfel de probleme cand era ca tine.
Cat despre cei calora "le-ai stricat ziua", nu vad nimic atat de scarbos in textul tau, incat sa provoci atata sila chatterbox.
P.S: Cand va uitati la filme xxx nu vi se mai face sila?

| AlexaaAle explică (pentru onlyme2851):

Pai eu chiar am incercat sa nu fie nimic scarbos :X Merci pentru sfaturi

| onlyme2851 a răspuns (pentru AlexaaAle):

Pentru putin.>big grin

| Radu_Bogdan_Ionut_1990 a răspuns:

Nu are de ce sa iti fie rusine sa ii spui mamei tale. Trebuie sa ii spui si sa mergeti la un consult ginecologic, sa vezi ce se intampla.

| gvdgdsgvdgvdgd a răspuns:

Salut,tipa. Îți recomand sa te îi zici mamei tale thinking Ea te va duce la un ginecolog. Nu ai de ce să îți fie rusine, e si ea femeie, întelege, mai ales că esti fiica ei. Poate e ceva serios, nu ascunde asta de mama ta. q.q

| kitty_8197 a răspuns:

Daca ti.a venit ciclul doar de o luna si iti curge ceva maroniu, atunci acela e, pentru ca asa arata primele. insa nu te astepta ca sangele sa fie identic cu cel normal.
totusi pentru orice eventualitate spune.i mamei talept ca nu e nimic rusinos si iti poate explica ea sau daca ai indoieli poti merge la un ginecolog.
sper ca te.am ajutatwinking

| AlexaaAle explică (pentru kitty_8197):

Nu..ciclul mi-a venit de aproape un an...chesta asta.laughing nu stiu cum sa ii zic mi-a venit de aproape 1 luna

| kitty_8197 a răspuns (pentru AlexaaAle):

Aaaarolling on the floor)) pai... mai bine du-te la doctor!winking

| SunnyDay88 a răspuns (pentru AlexaaAle):

Da e normal sa curga cate putin in fiecare zi pentru ca nu a mai venit de o luna si ceva. nu e grav cand e o luna, dar de la 2 in sus deja trebuie sa ceri sfatul uni medic pentru ca s a deregrat prea tare. eventual o sa ti dae ceva care sa ti provoace mentra.

| BeRcU a răspuns:

Mi-ai stricat ziua straight face.

| AlexaaAle explică (pentru BeRcU):

Cine te-a pus sa citesti pana la capat? Daca ai vazut ca nu iti place ce scrie puteai sa nu mai citesti.Si in primul rand nu mai comenta degeaba daca nu poti sa ma ajutiwinking :*

| justHISgirl a răspuns (pentru BeRcU):

Sa stii ca nu e frumos din partea ta. daca nu te intereseaza pai nu citi frate...

| AlexaaAle explică (pentru justHISgirl):

Merci pentru sustinere :*

| BeRcU a răspuns (pentru justHISgirl):

Imi pare rau. sad

| Allecsadra a răspuns:

Nu tine chestia asta in tine. Spune-i mamei tale!
Si este normal sa iti curga asa. Se reglementeaza.
Asa am patit si eu si i-am spus mamei.
Si a zis ca asa trebuie sa fie menstruatia. Funda?:X

| AlexaaAle explică (pentru Allecsadra):

Merci frumos love struck Deci nu e ceva de ce as putea sa imi fac griji :X