| DariaFlyFly a întrebat:

Hei fetelor! Vreau sa va pun niste intrebari. Va rog sa imi raspundeti fiindca sunt foarte ingrijorata.
1)La voi cum se manifesta sindromul pms?
2)Cand v-a venit prima oara menstra? La ce varsta?
3)Cat va tine menstra? mai mult de 6 zile?
4)Cum scapati de durerea pms?
Fara comentarii rele va rog. Deoarece mi-a venit menstra ma doare rau burta, coapsele si m-am ingrijorat pentru ca acum mi-a venit prima oara. Help me va rog sad Mentionez ca mama mea este la servici si e ocupata si nu stiu cu cine sa vorbesc. V-a dau si funda si vot.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Sindromul premenstrual al mine se manifesta cu oboseala extrema, somnolenta si balonare. Uneori ma dor foarte tare sanii. In timpul menstrei am dureri importante de burta si spate, care s-au ameliorat mult de cand am aflat ca exercitiul fizic efectuat permanent ajuta, dar acre nu dureaza decat 3 zile.
2. Prima menstra am avut-o la 13 ani si jumatate.
3. De obicei, menstra ma tine 6 zile, dar au fost perioade de ani de zile cand a durat si 8 zile.
4. Durerea se amelioreaza mult daca faci sport in fiecare zi, si in timpul menstruatiei. Nu o sa observi imbunatatiri imediat, dar dupa 5-6 luni, acestea vor fi evidente. In plus, incerc pe cat posibil sa o ignor, imi continuu viata fara modificari semnificative si, daca depaseste suportabilul, iau cate un No-spa.

| DعeutZa a răspuns:

Pai e normal sa te doara burta daca ti-a venit menstruatia...decii.prima oara mi-a venit la 14 ani.si ma tine cam 5 zilebig grin.si daca spui ca te doare asa rau poate ai racit, ai facut baie rece.nu stiu. poti lua un calmant:*

| anaservic a răspuns:

Buna!
Pai mie mi se umfla sanii f tare cu o sap inainte, uneori am dureri de spate si ameteli.
Prima menstruatie am avut-o la 12 ani si a fost o zi ingrozitoare pentru mine. Am avut dureri teribile de burta, dureri de cap si am vomat toata ziua.
Menstra mea dureaza intre 5 si 7 zile.
Cat despre durere...eu iau ibalgin forte si no spa... nu rezist altfelsad