| MariaXDD a întrebat:

Hei!

Joi merg într-o excursie cu clasa la Constanta. Problema este ca am rău de masina.

Ce sa fac ca sa nu imi mai fie rău si sa nu mai vomit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BuLaNNNeL a răspuns:

Sau emetostop.

11 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Emetestop, eu asta iau si sunt ok. Doar ca iti da o stare de somnolenta.

| Violleta2022 a răspuns:

Cel mai bine este sa nu te duci deloc in excursie, pentru ca, pe langa faptul ca tu nu te vei putea bucura de excursie, vei fii bolnav, vei voma si vei indeparta profesorii si colegii de tine, ca nimanui nu-i place sa stea langa cineva care vomita.
In cazul asta, cea mai desteapta solutie, este sa stai acasa si sa te bucuri de 1 zi de relaxare.

| sierra1 a răspuns:

Mai e și emetiral. Eu am probleme cu răul de mișcare și iau așa ceva cu 1-2 ore înainte. N-o să ai nici o treabă. Eventual dormi pe drum. Drum bun!

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Metoclopramid. Este impotriva greturilor.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Dar are un efect advers: acela de a te face somnolenta.

| ziftode a răspuns:

Metoclopramid este un antivomitiv, NU O SA TE AJUTE CU NIMIC PENTRU RAUL DE MASINA, nu o sa mai vomiti dar o sa te simti rau, STIU PENTRU CA AM LUAT.

Ia Cocculine, nu are efecte secundare, se rontaie si e dulce (deci nu trebuie sa iei cu apa) are efect aproape instantaneu, insa totusi ia cu max 30min inainte de a pleca cu masina si apoi oricand simti ca incepe sa ti se faca rau.
Eu am luat tot intr-o veselie si nu am avut niciodata nici un efect secundar (am luat si vreo 3 in 6 ore de mers cu masina)

| IRINACRETU a răspuns (pentru ziftode):

Bună ziua, numele meu este Irina și vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a medicamentului Metoclopramid, Terapia. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți aici sau pe adresa office@sigurantapacientului.ro datele dumneavoastră de contact. Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.

| Alexandru250201 a răspuns:

Ia niste pastile de voma

| ema2396 a răspuns:

Alt sfat: Incearca sa te uiti pe geam in marea majoritate a timpului. Uneori senzatia de rau apare datorita faptului ca fluidul acela din urechi se misca in timpul mersului insa corpul tau nu constientizeaza ca este in miscare, iar acea senzatie de rau e menita sa iti semnalizeze aceasta neregularitate. Deci pe langa celelalte sfaturi care le primesti aici incearca si sa te uiti mai mult pe geam. Cel mai bine e sa te muti cat mai in fata.

| Justlikeme2 a răspuns:

Încearcă acadelele Prevomit. Nu prea au efecte adverse.

| MrAnonim456 a răspuns:

Ia de la farmacie niște plasturi de pus pe gat. Nu o sa Îți mai fie rău. (Sunt niște plasturi anumit pentru rau de mașina)