| irinuk28 a întrebat:

Hei, mâine trebuie să merg să-mi fac detartraj. Am auzit că este oarecum dureros, și mi-e teamă pentru că am dinții foarte sensibili...Vă rog, cei care ați experimentat, povestiți-mi cam tot ce se întâmplă atât înainte cât și după detartraj(adică, dacă se simte o sensibilitate a dinților, sau când mănânci dacă e un disconfort, chestii de genul happy.
P.S. E primul meu detartraj.
Dau FUNDĂ!
Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Eu zic să nu-ţi faci griji.
Nu se pune problema de durere în adevăratul sens al cuvântului, ci poate doar de un uşor disconfort, iar dacă în cazul tău durerea totuşi va exista (ceea ce e foarte puţin probabil), ţi se va administra o anestezie locală.
După procedură gingiile vor fi sensibile o perioadă (fiind iritate), dar cam atât.
Mergi cu încredere!
Sănătate!

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde ce tehnologie foloseste medicul. Daca e din aia cu ultrasunete nu simti nimic.

Daca e periaj din ala cu praf o sa simti niste piscaturi pe gingii.

Daca e manual, adica scoate piatra cu vreo "scula" medicala gen carligul ala o sa te mai intepe pe ici pe colo.

Oricum in principiu nu e o procedura durerosa