Eu mă gândesc la lucruri ciudate înainte să adorm, mereu.
Mai ales iarna acum când nu lucrez, în restul timpului adorm mai repede că sunt obosit
1.incearca sa meditezi inainte de culcare.
2.bea lapte cald si citeste constitutia unei tari sau orice carte plictisitoare. e de preferat sa nu citesti de pe telefon sau laptop.
3. daca de obicei esti deja in pat la orele noua, renunta la orice electronice cu cateva ore mai inainte.
. Timp de 21 de zile fa ce ti-am spus si problema s-ar putea remedia. Daca nu merge, consulta medicul de familie.
Și eu aveam aceeași problema timp de 1 an. Îți recomand sa citești o carte înainte de culcare și sa bei o ceașcă de ceai. Te va ajuta sa te relaxezi și sa iti tii mintea ocupata cu alte subiecte. Dacă chiar nu funcționează iti recomand sa vizitezi medicul pentru niște pastile sau ceva. În schimb, dacă nu ești obosita pe parcursul zilei nu văd unde ar fi problema. Încearcă sa nu te mai gândești la ce s-ar fi întâmplat dacă, trăiește clipa și totul va merge de la sine.
Cam asa patesc si eu cu adormitul, catvea ore le pierd gandindu-ma la diverse lucruri, norocul meu este ca nu trebuie sa ma trezesc dimineata. In mod normal ar trebui sa te obisnuiesti sa adormi mai devreme daca tot te trezesti asa dimineata, daca nu se intampla incearca sa dormi putin cand ajungi acasa.
Si mie mi se intampla la fel, doar ca ma gandesc la ce as vrea eu sa se intample. E ca o lume imaginara in care tot este perfect. Dar ori ma ia somnu, ori am sa fiu atat de obosit e la cat m-am gandit ca adorm. Nu iti fie frica de asta si nu te stresa va trece de la sine =]]
Si eu la fel. Incearca ceai de tei sau de valeriana poate ajuta (acum ca e mai frig, te bagi in patura, la caldura, si cu putin noroc mai uiti chestii). Eu acum il fac, ureaza-mi noroc.
Am scris aici ceva vizavi de mintea asta ce functioneaza in exces https://reikido.ro/cursuri-reiki/ Ideea este sa vezi cam ce te-ar ajuta sa-ti indrepti activitatea mentala, daca tot o ai, catre ceva productiv.
Deci dupa 6 ore te trezesti stas, inseamna ca atat cere organismul tau la efortul depus in ziua respectiva.
De obicei astia mai rasariti au nevoie de mai putin somn ca restul care daca nu dorm 8-12 ore se trezesc rupti si nu dau randament in ziua urmatoare.
Invata sa opresti gandurile, on/off-ul e la tine in vointa. tu dai comanda, cand o faci ai liniste si poti dormii. Simplu.
Nu-ti trebuie medici feng-sui si pastile cu gust de fornetti ce pot contine omega 3. Dar daca vrei poti merge la un psiholog care daca e depasit, te va trimite la psihiatru care, iti v-a da un pumn de pastile colorate feng-sui, inante sa te inchida intr-o camera buretata ZEN-qui-gong.