Ochelarii. Sunt mai usor de intretinut, lentilele sunt mai greu de intretinut
Port ochelari de 20 ani. nici nu m-am gandit sa imi bat capul cu lentine. Prea complicat
Ochelarii sunt mai benefici. Și eu port ochelari teoretic, ca practic nu prea. Merg pe bicicletă mult și mi-e teamă să nu îi sparg. Însă lentilele pot irita mult ochii dacă nu sunt bune și ai nevoie picături speciale și lentila de contact nu poti purta o perioadă mai lunga de timp. Adică, o cutie are să zicem 4 lentile. Un rand porți 3 luni, apoi celalalt rand alte 3 luni. Fiecare producător are trecut pe cutie cât timp este recomandată purtarea.
Apoi trebuie să cumperi alt set de lentile. Și dacă îți irită ochii, trebuie mers la oftalmologie și sa recomande alte lentile, alți bani aruncați. Și plus picături. Apoi lentila de contact o poți piede foarte ușor. Nici ochelarii nu sunt mai ieftini, însă sunt mult mai eficienți.
Lentilele de contact sunt mai,, pretentioase" decat ochelarii, plus ca daca iti trebuie lentile cu,, cilindru" nu poti purta decat ochelari, asa mi.au spus mie.
Le-am testat pe ambele si aleg ochelarii fara doar si poate. urasc gandul de a-mi baga degetele in ochi. Plus ca lentilele trebuiesc schimbate lunar, au nevoie de o ingrijire mai aparte, solutii si alte tampenii ceea ce inseamna o cheltuiala mai mare. Pe cand la ochelari daca vrei iti iei niste servetele speciale pentru lentile daca nu, nu.
Lentilele de contact le porti cu riscul sa-ti strici ochii.
In rest cauti tu ce parti bune are sa le porti, poate arati bine cu ochelari, cine stie in afara de tine.
Georgyana_1322 întreabă: