| alexandru1014 a întrebat:

Hei! Salut TPU!
In urma unei candide pe limba am fost sa îmi fac următoarele analize la care mi-au ieșit așa:
Cultura Fungi:
-Absenta creștere fungi
Frotiu lingual:
-frecvente celule epiteliale plate
-prezenta flora mixta nepatogena
-absente levuri

Știe cineva ce înseamnă aceste analize!? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fungi și levurile sunt în limbajul comun ciuperci și drojdii. Din astea nu ai, deci nu ele te chinuie. Floră mixtă nepatogenă. Flora se referă la plante, mai exact culturi, adică câmpii cu bacterii. Mixtă, asta inseamnă diverse specii. Așa este peste tot în zona digestivă, din gură pănă la fund. Sunt cu miliardele de miliarde. Nepatogenă înseamnă că nu sunt din acelea care produc boli. Deci aceste analize sunt bune.

| alexandru1014 explică (pentru sadrian46):

Mersi! Un raspuns foarte bun.
Și totuși ma confrunt cu aceasta albeața pe limba și nu pot scapă de ea

| sadrian46 a răspuns (pentru alexandru1014):

Când te speli pe dinți, periază și limba. Folosește o apă de gură.

Mersi! Dar ce sunt acelea
-celule epiteliale plate?
Astea m-au speriat prima data!

Sunt celule de la suprafața pielii de pe limbă. Au o formă plată. Atâta tot.

Mulțumesc mult! Mai m-am liniștit puțin, stăteam stresat ca am crezut ca am vreo boala ceva când am văzut celule epilatelale plate...sapt viitoare o sa ajung și la doctora de familie cu rezultatul. Mersi mult!

Epiteliu este un strat al pielii.

Da, căutasem pe google prima data și îmi dădea tot felul de prosti cu cancer etc.și ma panicasem

7 răspunsuri: