Raportandu-ma la intrebarile tale nu suferi de disfagie ci de ipohondrie sau frica de a inghiti (are un nume dar nu imi amintesc acum). Tu practic nu ai nicio problema de sanatate ci doar ai ramas cu frica de a inghiti de cand cu bucata de carne. Eu zic sa incerci sa treci peste, ori singur ori sa apelezi la psiholog, nu poti sa traiesti asa. Gandeste-te ca o sa ramai fara dinti, daca tu nu iti pui in miscare maxilarul si dintii ca sa mesteci ceva, o sa-ti cada la un moment dat, poate in cateva luni, poate in cativa ani. Nu poti sa traiesti toata viata cu mancare la blender. Sunt multi ca tine, cauta un grup de sprijin undeva, sunt oameni care au trecut peste frica asta
Psihiatru, am văzut o femeie care lua o guriță mică de covrig cu 3-4 înghițituri de apă (iar asta doar in prezenta oamenilor sau a cuiva cunoscut, daca era singura nu manca nimic), chestia asta și orice altă tulburare nu trece de la sine ci mai rău de agravează.
Daca exista o problema si o lasi netratata aceasta va deveni cronica in timp.Lasa teama si fugi la medic cat mai repede.
dobrin1019 întreabă: