| deliadell1998 a întrebat:

Hei! Termin clasa a 12 a și m-am gândit să dau la UMF din Iași la Asistent Medical Generalist. Am o problemă de sănătate și port proteză auditivă. Este vreo problemă dacă port? Mă gândesc că o asistentă va trebui să ia tensiunea unui pacient și să asculte bătăile inimii. De asta întreb.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Da si da, insa la Targu Mures. Programul e suficient de incarcat incat atunci cand ajungi acasa sa nu mai ai timp de nimic. In weekend trebuie sa faci cel putin o zi de garda (pentru ca trebuie facute 14 garzi pe semestru, exact cate saptamani de facultate sunt) si o garda (teoretic) e de 8 ore, deci si o zi de weekend ti-e ocupata de facultate. In rest, in medie ai cam 3-4 cursuri pe zi, fiecare de 2 ore. Sunt si zile in care ai de la 8 la 8 (anul asta am o astfel de zi, si am mai avut si inainte), deci am 6 cursuri in acea zi (12 ore) insa vinerea e libera. Daca nu vi se aglomereaza cursurile intr-o zi (asa ca la noi) cam in fiecare zi o sa fii tot 6 sau 8 ore la facultate. Engleza se face un singur semestru si toata lumea trece, nu se pune atata accent, poti sa faci si franceza sau germana in loc (depinde ce ofera facultatea), si te ia de la 0... te invata sa numeri, sa te prezinti. Eu am facut engleza si in general a fost engleza medicala, termeni medicali in engleza: cum se zice la injectie, la diferite aparaturi, majoritatea partilor corpului si organelor. Daca nu stii o sa te ajute, engleza e ultima de care trebuie sa-ti faci griji. laughing

7 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Nu o sa fie nicio problema. Se folosesc tensiometre automate si cand e vorba de finete o sa vina medicul sa ia tensiunea. In rest, purtarea aparatului nu o sa te incurce cu nimic. Eu chiar am un coleg in anul 3 de AMG care poarta un astfel de aparat.
Bun venit in echipa.

| deliadell1998 explică (pentru CuriousStuff):

Mulțumesc enorm de mult pentru încurajare. :* Mi-ai ridicat moralul. Ești student(ă) la UMF? E greu la Asistent Medical? Programul e încărcat? Se face multă engleză ( nu o știu foarte bine )? Sper să nu te supăr cu aceste întrebări.

Mulțumeeeeeesc tare mult, omuleț fain! Mi-ai fost de ajutor. :* Mi-ar plăcea să știu cine ești de fapt și să mai apelez la tine când am nevoie de informații. Seară faină! Să ai grijă de tine! ^_^

| CuriousStuff a răspuns (pentru deliadell1998):

Ma gasesti aici aproape in fiecare zi daca mai ai intrebari poti sa-mi scrii si in privat.

Desigur. Mulțumesc! happy

| CuriousStuff a răspuns (pentru deliadell1998):

Da si da, insa la Targu Mures. Programul e suficient de incarcat incat atunci cand ajungi acasa sa nu mai ai timp de nimic. In weekend trebuie sa faci cel putin o zi de garda (pentru ca trebuie facute 14 garzi pe semestru, exact cate saptamani de facultate sunt) si o garda (teoretic) e de 8 ore, deci si o zi de weekend ti-e ocupata de facultate. In rest, in medie ai cam 3-4 cursuri pe zi, fiecare de 2 ore. Sunt si zile in care ai de la 8 la 8 (anul asta am o astfel de zi, si am mai avut si inainte), deci am 6 cursuri in acea zi (12 ore) insa vinerea e libera. Daca nu vi se aglomereaza cursurile intr-o zi (asa ca la noi) cam in fiecare zi o sa fii tot 6 sau 8 ore la facultate. Engleza se face un singur semestru si toata lumea trece, nu se pune atata accent, poti sa faci si franceza sau germana in loc (depinde ce ofera facultatea), si te ia de la 0... te invata sa numeri, sa te prezinti. Eu am facut engleza si in general a fost engleza medicala, termeni medicali in engleza: cum se zice la injectie, la diferite aparaturi, majoritatea partilor corpului si organelor. Daca nu stii o sa te ajute, engleza e ultima de care trebuie sa-ti faci griji. laughing

| cripsontyphoon a răspuns:

Depinde de cat de bine poti sa auzi cu acea proteza, poate ca ai putea trece peste ascultari cu stetoscopul, insa sunt si alete lucruri la care ai nevoie de un auz destul de bune(spre exemplu ascultarea plamanilor pentru detectarea bronsitei, sau altele de genul) ai putea da la kineto, sunt unele facultati, gen facultatea de medicina si farmacie din Timisoara, unde admiterea se poate face pe baza de dosar. Daca chiar iti doresti asta, poti sa continui pe drumul asta, singurele probleme le vei intampina la orele de practica sau cand vei profesa, insa nu vor fi probleme majore.

| deliadell1998 explică (pentru cripsontyphoon):

Mulțumesc tare mult pentru răspuns! Să ai grijă de tine! ^_^