Nu te poti opera la varsta asta. iti poate afecta dezvoltarea ochilor. pentru astigmatism,iti recomand sa te inveti a clipi constient. Fa-o tu, nu lasa organismul sa o faca automat. nu clipi repede sau prea mult. Clipeste mai des, intr-adevar. te va ajuta. nu vei mai vedea lucrurile dublate. ai sa vezi. rezultatele se vor vedea in curand. Astigmatismul are ca si cauza, hipertensiunea oculara. pentru a calma ochiul, trebuie sa clipesti pentru linistire sau sa plangi mai des, de ce nu. iti mai curata ochiul de impuritati.
Sa mananci mult morcovi, suc de morcovi, vitamina A! Consuma regulat alimente bogate in aceasta vitamina, cum ar fi: oua, lapte, ficat si alte organe interne. Pune accent pe legume si fructe de culoare galbena, potocalie sau verde (morcovi, ardei, cartofi dulci, dovleac, mango, piersici, pepene galben, spanac, broccoli). - See more at: https://www.realitatea.net/......97854.html Evita statul prea mult la calculator si la privitul la televizor, ochii tai au nevoie de multa odihna!
Nu poti. La 15 ani mi-am facut si eu ochelari pentru astigmatism si mi-a spus medicul ca nu ma pot opera decat dupa 18. Daca nu iti plac ochelarii(desi daca gasesti perechea potrivita, o sa arati foarte bine), poti opta pentru lentile de contact
Si eu am aceeași problema, nu te poți opera, din câte am înțeles de la doctorul unde am fost, poți sa faci o astfel de operație numai la 22 de ani, și este neapărat sa nu iți crească dioptria la ochelari, sa iți stagneze 6 luni.